Witam.
Centralny zamek
Wczoraj podczas montowania audio zauważyłem , ze zresetował mi sie wyswietlacz z godziną na desce rozdzielczej.Dzisiaj zobaczyłem , ze nie działa mi centralny zamek z pilota, wogole samochod nie reaguje na zamknięcie czy otwarcie i nie mrugają czerwone diody przy rygielkach. Kiedy siedze w samochodze i włącze zamkniecie drzwi od srodka to zamyka sie ladnie wszystko oprocz moich drzwi ( kierowcy ) rygielek sie zamyka i po sekundzie sie otweira. Reszta jest zamknieta caly czas. Otweiranie w srodku samochodu działa. Z zewnątrz działa tylko od strony pasażera kiedy wsadze kluczyk do zamka i przekręce to zamykaja sie drzwi pasazera i bagaznik a drzwi kierowcy zamykają sie na sekunde i rygielek otwiera sie znowu.Musze wtedy podejść i zamknąć go kluczem manualnie. Zaś kiedy zamkne samochod manualnie kluczem tylko od strony kierowcy to reszte drzwi musze iść i zamknać też manualnie.
Szyby
Od dzisiaj też razem z tą centralką zauwazylem , ze szyby nie zasuwają mi się automatycznie po wcisnieciu przycisku zeby same się dosuneły ( jak puszczę to sie zatrzymują ) zaś w dół , kiedy odsuwam i wcisnę przycisk całkowicie zeby się odsuwaly automatycznie ładnie lecą w dół .
Wlew paliwa
Z tego co wiem to często się psuje . Ja kupilem auto 3 dni temu i od początku mam z nim problem. JEst jakiś sposób na ten wlew zeby to poprawić? Czasem otworzy sie za 1 , 2 razem a czasem na .. nastym .
Pozdro
szyby, centralny zamek, wlew paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- darrrrekdaro
- edismd.
Sprawdź przelotkę drzwi kierowcy czy nie są urwane przewody sprawdź tez w lewy słupek kierowcy tam gdzie otwierasz klapę silnika odkręć ten plastik i zobacz czy kostka od przewodów drzwi nie jest zaśniedziała
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
- darrrrekdaro
- edismd.
wyczytałem, że to z centralką może być spowodowane złym podłączenem radia ( coś tam związane z masą ) . tak sie sklada , ze wczoraj kolega podpiął mi radio i jak wrocilem do domu to wlasnie juz nie moglem zamknać auta.
Mój Golf tutaj
tak zgadza się złe podłączenie radia ma wpływ na centralny zamek
Swap instalacji z grupy VAG .
- darrrrekdaro
- edismd.
dzisiaj odpiąłem radio z zasilania i fakt . centralka zaczęła działac ( na szczęście. ) mamnadzieje ze da się to radio jakoś podłączyć tak, aby działał centralny zamek i radio. z szybami też juz ok . JERYK - wiesz moze co najlepiej zrobic z tym wlewem paliwa ? moja dziewczyna ma new beetla i tez ma ten problem , jej brat ma mkIV gti i tez to samo z wlewem. podejzewam , ze to taka wada ale da sie temu jakoś zaradzić? pozdrawiam
Mój Golf tutaj