Passat b3 1.9 td - nie chce palić
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, mam problem. Dzisiaj jeździłem moim passatem b3 1.9td (75km) było wszystko w porządku. Wrócilem do domu na jakieś 10-15min i znowu poszedłem do samochodu, a tam spotkała mnie niemiła niespodzianka... Samochód nie chce odpalić, nawet nie chce kręcić rozrusznik... Słychać tylko jednorazowe pykanie w przekaźniku nr 18 przy bezpiecznikach (jest tak przy każdym przekręceniu kluczyka).
Pozwolę sobie na wklejenie linku do tego filmiku na yt, tylko dlatego żeby pokazać Wam, że nie zapala mi się kontrolka pierwsza od prawej, chyba od świec żarowych.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Miał ktoś już taki problem?? Proszę o pomoc...
Pozwolę sobie na wklejenie linku do tego filmiku na yt, tylko dlatego żeby pokazać Wam, że nie zapala mi się kontrolka pierwsza od prawej, chyba od świec żarowych.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Miał ktoś już taki problem?? Proszę o pomoc...
- Marciano8719fe
- Użytkownik
Ztego co ja widzę po filmiku to z Kontrolką świec żarowych to jest ok... Coś długo miga Kontrolka Oleju Ciśnienie jak by ... Ale niech inni się wypowiedzą
MK3FR- viewtopic.php?f=88&t=373213
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Przecież kontrolka od świec żarowych ( ta żółta) zapaliła się i zgasła,a później silnik zapalił.O co chodzi?radeek- pisze:tylko dlatego żeby pokazać Wam, że nie zapala mi się kontrolka pierwsza od prawej, chyba od świec żarowych.
Jeśli to nie Twój filmik,albo jakiś stary i kontrolka faktycznie nie zapala się,to sprawdź bezpiecznik pod maską i ten przekaźnik.Możesz od kogoś pożyczyć i podmienić na chwilę,ale to że rozrusznik nie kręci,to już coś dziwnego i trzeba na początek sprawdzić napięcie w aku.
film to przykład , może wkładka w stacyjce padła , szczotki w rozruszniku , aku
sprzedam
- silnik AAZ sprawny w całość/części, skrzynia CHA itd VW B3
- kierownica US MK2
- chłodnica oleju /przewody /podstawa z termostatem pod T ( komplet )
- chłodnica oleju wodna + podstawa pod T
- tempomat mechaniczny VW TD/Pb (kompletny )
- silnik AAZ sprawny w całość/części, skrzynia CHA itd VW B3
- kierownica US MK2
- chłodnica oleju /przewody /podstawa z termostatem pod T ( komplet )
- chłodnica oleju wodna + podstawa pod T
- tempomat mechaniczny VW TD/Pb (kompletny )
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Pewnie akumulator padł, spróbuj od rzeczy najprostszych, odpal z innego akumulatora odłączając swój z układu, ponieważ umarły akumulator może powodować duże upływy prądu przy rozruchu.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
Re: Passat b3 1.9 td - nie chce palić
Filmik to przykład, nie jestem jego autorem. Akumulator chodzi, bo centralny zamek, alarm i szyby działają wzorowo. Kontrolka świec żarowych też działa. Przekaźnik przekładałem ode mnie z Jetty i nic to nie dało. Spróbuję jutro na krótko go odpalić, zobaczymy co z tego wyjdzie ...
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
ehh, zasilenie centralnego to nie problem nawet dla padaki, co innego rozruch
Powrót do korzeni, GTD to jest to.