Nie zawsze sie włancza
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Nie zawsze sie włancza
Witam mam od jakiegos czasu mój wzmacniacz nie zawsze sie załancza wcześniej było dobrze poprostu czasem sie właczy a czasem nie a jak dam czerwony gruby kabel na oby 2 styki to wtedy właczy sie i dalej juz gra. Czy mozliwe ze za słaby impuls z radia idzie ?
Nie zawsze sie włancza
Bierzesz miernik i sprawdzasz , czy na nim pojawia się ok 12V . Jeśli nie to szukasz uszkodzonego miejsca i naprawiasz znów.
Nie zawsze sie włancza
Więc chodzi o to ze nie ma tekiego napięcia jak powinno być ale nie wiem czym to jest spowodowane. Poprostu jakby z radia nie było takie jak powinno. Mam pod tą samą złaczke jeszcze antene elektroniczną podpięta ale myśle że to nie przyczyna. Podłaczyłem narazie kabel pod swiatła także bedzie mi sie włączać ze światłami tuba ale chyba bede musiał jakiś przełacznik dać bo innego rozwiązania nie widze.
Nie zawsze sie włancza
No a nie możesz zmierzyć ile tych Volt tam masz? Możesz też odpiąć na próbę ten wzmacniacz antenowy i zmierzyć znów ?
Nie zawsze sie włancza
Dexter18 pisze:Więc chodzi o to ze nie ma tekiego napięcia jak powinno być
Nie masz miernika , to skąd to wiesz?
PS: poprawnie pisze się WŁĄCZA , ZAŁĄCZA
Re: Nie zawsze sie włącza
no ale jak podłączyłem 12 to gra a jak z radia to nie a dioda sie świeci na tym napięciu wiec najprawdopodobniej jest zbyt niskie
- specWROC
- (()())G.O.L.F.(()())
- Kontakt:
Nie zawsze sie włancza
też miałem takie cyrki po prostu wyczyściłem kabel masowy porządnie i przepiąłem go w inne miejsce.. potem odpowiednia zabawa z konfiguracją jak ustawiłem za mocno to go wyłączało