Centralny dziwny problem!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Centralny dziwny problem!
Witam panowie mam golfa 3 1,6 95r EUROPE. I nagle cos mi sie centralny spiepszyl a mianowicie gdy przekrecam kluczyk od strony kierowcy to nie zamykaja sie dzwi tyle lewe i przednie prawe, ale jak w przednich prawych bolec wcisne i pozniej przekrece zeby otworzyc to sie otworzy... a jak zamkne to przez moze 30s sie caly czas silniczek kreci w bagarzniku w tej skrzynce a drzwi tych ktore wymienilem nie zamyka, tylko prawe otwiera... a w tylnych tych co nie zamyka ani nie otwiera jeszcze szyba el mi padla otwiera ja ale nie zamyka... ale to juz wczesniej duzo.
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
W pierwszej kolejności sprawdz czy ci sie kable połaczeniu drzwi z budą nie przetarły...kusztyk pisze:Witam panowie mam golfa 3 1,6 95r EUROPE. I nagle cos mi sie centralny spiepszyl a mianowicie gdy przekrecam kluczyk od strony kierowcy to nie zamykaja sie dzwi tyle lewe i przednie prawe, ale jak w przednich prawych bolec wcisne i pozniej przekrece zeby otworzyc to sie otworzy... a jak zamkne to przez moze 30s sie caly czas silniczek kreci w bagarzniku w tej skrzynce a drzwi tych ktore wymienilem nie zamyka, tylko prawe otwiera... a w tylnych tych co nie zamyka ani nie otwiera jeszcze szyba el mi padla otwiera ja ale nie zamyka... ale to juz wczesniej duzo.
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
z opisu wynika że masz pneumatyczny central, skoro tak to wina lezy po stronie wężyka, gdzieś masz nieszczelnosć i dlatego też nie zamyka i nie otwiera a dodatkowo długo pracuje pompka centrala. Wniosek jeden - należy przejść po połączeniach wężyków i sprawdzić gdzie jest nieszczelność - wystarczy że odpeniesz wężyk od pompki ty dmuchaj lub wciągaj powietrze a druga osoba niech sprawdza gdzie słuchać nieszczelność.