Zniknęły światła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
Zniknęły światła
Witam mój problem zauważyłem teraz gdyż moja narzeczona przyjechała po mnie do praca.Otóż zajeżdżamy na chatę.Ona gasi światła i myślałem że zostawiła kierunek i postojówka się pali.A tu się okazało że zniknęła mi lewa postojówka i lewa pozycja z tyłu.Reszta świateł jest.Czy to możliwe że mogły się jednocześnie spalić 2 żarówki?nie będę mógł chyba spać w nocy tylko jak już będzie widno to pędzę sprawdzać żarówki bo mnie już to strasznie męczy.Jak wiecie coś na taki temat to proszę o jakieś sugestie.pozdro
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Proponuje bezpieczniki sprawdzić
Obydwie żarówki są na jednym bezpieczniku - ale żarówki też sprawdź o może któraś się przepalając wywaliła bezpiecznik
Obydwie żarówki są na jednym bezpieczniku - ale żarówki też sprawdź o może któraś się przepalając wywaliła bezpiecznik
Ostatnio zmieniony śr mar 22, 2006 23:57 przez Adamtd, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie mówimy o obrysówkach w autobusach czy ciężarówkach. Z tą nazwą właśnie kojarzy mi się włączenie tych świateł np. podczas postoju na nieoświetlonym poboczu. Chyba że te światła w vw mają jakąs inna nazwę?inek01 pisze:Obrysowka to cos troche innego...metju pisze:Jeżeli to nie obrysówka włączona kierunkowskazem, to oczywiście sprawdź najpierw żarówki i bezpieczniki jak pisze Adamtd.
[ Dodano: Sro Mar 22, 2006 23:07 ]
Faktycznie, żle to nazwałem. Literatura mówi o "światłach postojowych z jednej strony". Sorry.
ex BvLin3K
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
witam nie mogłem spać tylko poleciałem i sprawdziłem.Spaliła się z przodu postojówka i wywaliła bezpiecznik także po pkt sie należy of course.pozdro
[ Dodano: Pią Mar 24, 2006 20:56 ]
I znów to samo.Zmieniłem bezpiecznik światło z tyłu było z przodu postojówki nie było bo nie kupiłem dziś żarówek.No i wracam teraz z roboty patrzż a tu znowu z tyłu nie ma światła.Czy to możliwe że przez to iż nadal żarówka z przodu jest spalona wywalił znów bezpiecznik?nie chciało już mi się teraz zaglądać bo ciemno więc pytam??
[ Dodano: Nie Mar 26, 2006 18:01 ]
no i nie mam już siły!!kupiłem dziś żarówki włożyłem bezpiecznik i wlączam światła, usłyszałem pstryk i po bezpieczniku.I tak padł 10A 15A 20A i dopiero na 25A się zatrzymało i na razie światła są.Co to może być?wcześniej nie miałem z tym problemu, czy mogę tak trochę pojeździć z takim bezpiecznikiem czy coś się stanie?
[ Dodano: Pią Mar 24, 2006 20:56 ]
I znów to samo.Zmieniłem bezpiecznik światło z tyłu było z przodu postojówki nie było bo nie kupiłem dziś żarówek.No i wracam teraz z roboty patrzż a tu znowu z tyłu nie ma światła.Czy to możliwe że przez to iż nadal żarówka z przodu jest spalona wywalił znów bezpiecznik?nie chciało już mi się teraz zaglądać bo ciemno więc pytam??
[ Dodano: Nie Mar 26, 2006 18:01 ]
no i nie mam już siły!!kupiłem dziś żarówki włożyłem bezpiecznik i wlączam światła, usłyszałem pstryk i po bezpieczniku.I tak padł 10A 15A 20A i dopiero na 25A się zatrzymało i na razie światła są.Co to może być?wcześniej nie miałem z tym problemu, czy mogę tak trochę pojeździć z takim bezpiecznikiem czy coś się stanie?
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb