Witam wszystkich forumowiczów.
Od niedawna jestem posiadaczem Golfa IV jest to 5ciodzrwiowy hatchback z roku 1998 w wersji Basic.
Nie miał on w standardzie radia i dlatego poprzedni właściciel zamontował niestety maksymalnie krzywo jakąś padaczkę, która współpracuje z bliżej nieokreślonymi głośnikami w przednich drzwiach.(Zapewne są to standardowe głośniki bo poza dodaniem badziewnego radia nic w tym samochodzie nie było robione od strony audio)
Przeczytałem FaQ jak również wiele postów z działu car audio zamieszczonych na tym forum, i muszę przyznać że były one wielce pomocne stworzeniu zarysu mojej koncepcji.
Zwracam się z uprzejmą prośba o namiary na warsztat/serwis/punkt zajmujący się montowaniem car audio najlepiej w golfach na terenie Warszawy. Ufam że wasze doświadczenie pozwoliło wam na dobre rozpoznanie relatywnie fachowych i tanich miejsc tego typu. Osobiście nie mam smykałki do tego typu montażu tak więc aby wszystko było porządnie złożone skierować się muszę w stronę jakiejś firmy robiącej car audio.( niestety milionerem tez nie jestem tak więc miło by było w miarę tanio załatwić tą kwestię.
Co do moich planów:
-montaż radia ( myślałem o blaupunkt madrid bo jest stonowane - pasuje do ciemnego wnętrza volkswagena i daleko mu do oczojebności wielu pionierów oraz czyta wszelkie formaty muzyki) choć wybór jest tak wielki że finalnie może się okazać że wsadzę tam coś innego.
- głośniki chciałbym wsadzić jakieś świeże głośniki w standardowe miejsca ( zależy mi aby dobrze wszystko grało i dwa głośniki z przodu do tego w zupełności wystarczą,nie musi być słychać dudnienia na polowe dzielnicy) W tej kwestii zdam się na wasze sugestie w jakie głośniki zainwestować.
- okablowanie : montując świeży sprzęt dobrej jakości wypadało by zapewne połączyć to wszystko nowymi kablami a nie używać tych 13stoletnich na których to obecnie działa.
Opcjonalnie w zależności od kwoty jaką miałbym zapłacić za taką przyjemność rozważałem montaż niedużego wzmacniacza (najlepiej gdzieś go ukryć może pod siedzenia pasażerów z tyłu) i ewentualnie jakiś nieduży subwoofer.
Na pewno jednak nie mam zamiaru wykorzystywać na ten cel miejsca na zapas ani zabierać miejsca w bagażniku dlatego są to rzeczy opcjonalnie.
Reasumując potrzebuje zestawu który nagłośni wnętrze mojego samochodu tak aby czysty dźwięk umilał czas spędzony na jeździe a nie powodował trzęsienia ziemi przez swój łomot w obrębie kilometra od samochodu.
Dziękuje za wszelkie porady i sugestie
Pozdrawiam...
Pytanie o montaż car audio na terenie Warszawy Golf MK4
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pytanie o montaż car audio na terenie Warszawy Golf MK4
wejdź na http://www.strefacaraudio.pl" onclick="window.open(this.href);return false; i zgłoś się do użytkownika Raadek (w sumie na tym forum też chyba jest zarejestrowany), wykonyje instalacje CA i zrobi Ci świetny sprzęt w golfie powodzenia;)