Mk2 proszę o opis oznaczenia świec benzyna 1.6
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Mk2 proszę o opis oznaczenia świec benzyna 1.6
Potrzebuję opis jakie fabrycznie były montowane świece do mojej RF-ki z tym że nie chcę marki tylko oznaczenie literowe.
A moze ktoś doradzi jakie do LPG włożyć?
Bo wiem że jednoiskrowe NGK ale moze są jakieś wytrzymalsze lepsze?
A moze ktoś doradzi jakie do LPG włożyć?
Bo wiem że jednoiskrowe NGK ale moze są jakieś wytrzymalsze lepsze?
Nie wiem jakie były oryginały, ale teraz z godnych polecenia na rynku to tylko NGK. Do Twojego modelu producent NGK podaje świece o symbolu BUR5ET-10. Nie wiem czy znajdziesz jednoelektrodowe, ale ja niedawno wstawiłem do swego (też mam LPG) trójelektrodowe, bo jednoelektrodowych o odpowiednim symbolu nie było i wszystko ok. Pozdro.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Witam a ksiazka serwisowa podaje nastepujace rodzaje swiec do naszych silnikow:
BOSCH W7 DTC
BERU 14-7 DTU
CHAMPION N7 BYC
Osobiscie jezdze na iskrach FS 65 i jestem zadowolony a pozatym nie wiem co macie panowie do boscha... wg mnie super firma... u mnie zrobily 60000 km (a zrobily by i wiecej tylko stwierdzilem ze nalezy im sie emerytura )!!!!! I nie bylo z nimi najmniejszego problemu wiec nie wiem skad ta antypatia... pozdrawiam
[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 09:23 ]
Aha i nie daj sie naciagnac na trojelektrodowe... bierz najzwyklejsze z jedna elektroda... bo dwie lub wiecej elektrod to chwyt marketingowy... pozdro
BOSCH W7 DTC
BERU 14-7 DTU
CHAMPION N7 BYC
Osobiscie jezdze na iskrach FS 65 i jestem zadowolony a pozatym nie wiem co macie panowie do boscha... wg mnie super firma... u mnie zrobily 60000 km (a zrobily by i wiecej tylko stwierdzilem ze nalezy im sie emerytura )!!!!! I nie bylo z nimi najmniejszego problemu wiec nie wiem skad ta antypatia... pozdrawiam
[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 09:23 ]
Aha i nie daj sie naciagnac na trojelektrodowe... bierz najzwyklejsze z jedna elektroda... bo dwie lub wiecej elektrod to chwyt marketingowy... pozdro
W lewo, tak jak każdą inną normalną śrubę Ale uważaj bo możesz z kawałkiem glowicy odkręcić, historia notuje takie przypadki.fibolek pisze:Napiszcie jeszcze w którą strone się odkreca te pip świece bo się już pip mocno.
A nie chcę nic ukrecić,czy ma to znaczenie ze auto jest zostawione na LPG i na biegu?
Już czuć gazem ale za chiny nie chcę pujść.