luz na wahaczu.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
luz na wahaczu.
Witam. Zauważyłem dzis że mam chyba luz na lewym dolnym wachaczu bo przy ruszaniu najpierw rusza koło a następnie nadwozie, a analogicznie przy hamowaniu najpierw koła a następnie nadwozie. Do tego ruszając kołem w przód i tył ma spory luz. sworzeń jest ok, ale na kanale zobaczyłem że luz jest na tylnej części wahacza. I moje pytanie,czy ta częśc jest wymienna czy trzeba cały wahacz wymieniac ????
luz na wahaczu.
Można dokupić samą tuleje wachacza , jeśli będziesz wymieniał to sprawdż czy druga nie nadaje się do wymiany
- VWaldini81
- LDZ
Re: luz na wahaczu.
Będe musiał wymienić obydwie, bo przez luz jednej wyrobił sie lekki luzna drugiej. A czy w tym wypadku geometria musi być robiona???
-
- VW Baron
- Kontakt:
luz na wahaczu.
luz na drugiej zrobił się niezależnie ... po prostu zużycie.Vincent27 pisze:Będe musiał wymienić obydwie, bo przez luz jednej wyrobił sie lekki luzna drugiej
przy każdym grzebaniu przy zawieszeniu jest szansa, że coś się przestawi. Powinno się zrobić geometrię. Ale wypinając wahacz na sworzniu + nowe tulejki nie powinno być wielkich zmian.Vincent27 pisze: A czy w tym wypadku geometria musi być robiona???