Zaświeca się kontrolka ASR podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Witam od jakiegoś czasu podczas jazdy zaświeca mi się kontrolka ASR dzieje się tak czasami zauważyłem tez ze przy odpalaniu po włączeniu zapłonu i po zgaśnięciu wszystkich kontrolek podczas kręcenia rozrusznikiem zapalają się kontrolki od ASR i ABS wie ktoś co może być tego przyczyną?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
spadek napięcia przy rozruchu powoduje zaświecenie się tych kontrolek...a przyczyną spadku napięcia może być np słaby aku, zasyfione klemy.KrólJulian722 pisze:po włączeniu zapłonu i po zgaśnięciu wszystkich kontrolek podczas kręcenia rozrusznikiem zapalają się kontrolki od ASR i ABS wie ktoś co może być tego przyczyną?
Co do pierwszego problemu to niewiele można powiedzieć bez diagnostyki komputerowej
-
- Mały gagatek
Aha to dziękuje za odpowiedz jutro podepne vaga i odezwesie na forum 

-
- Mały gagatek
Podpiąłem dzisiaj vag-a i taki błąd w silniku : 17672 Wtryskiwacz 2 - przekroczona granica regulacji
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY . Wie ktoś może dlaczego taki błąd się pojawił? Skasowałem go pojeździłem trochę i na razie nie pojawi się . Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY . Wie ktoś może dlaczego taki błąd się pojawił? Skasowałem go pojeździłem trochę i na razie nie pojawi się . Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam

- guziolek
- Forum Master
- Kontakt:
Może kostka od pompki ma zaśniedziałe styki i czasem coś nie łączy. Skoro narazie jest ok to chyba nie ma co ściągać pokrywy zaworów żeby to sprawdzić 

-
- Mały gagatek
Aha czyi ze może to być także w tej kostce co wychodzi z głowicy taka okrągła? ostatnio właśnie kilka razy ją ściągałem i może tam jest coś nie tak Dziękuje za odpowiedz gdyby jeszcze ktoś wiedział coś na temat to będę wdzięczny za wszelkie informacje
-
- Mały gagatek
Witam odnawiam temat ponieważ dzisiaj podczas jazdy samochód wpadł w lekkie wibracje i zaraz po tym zaswieciła się kontrolka ASR swieciła się do momętu zgaszenia silnika po podłączeniu pod VAG-a pokazał znów ten sam błąd 17672 Wtryskiwacz 2 - przekroczona granica regulacji
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY. Jeśli chodzi o wtyczki we wtryskiwaczach i tej na głowicy to są w 100% ok.
Wie Ktoś moze co jest tego przyczyną proszę o pomoc poniewaz boje się jezdzić niewiem czy w pewnym momencie silnik zgasnie na amen
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY. Jeśli chodzi o wtyczki we wtryskiwaczach i tej na głowicy to są w 100% ok.
Wie Ktoś moze co jest tego przyczyną proszę o pomoc poniewaz boje się jezdzić niewiem czy w pewnym momencie silnik zgasnie na amen