Witam
Po odpaleniu silnika od strony rozrządu dobiega dziwny odgłos z takim zgrzytaniem. potem ustaje tak mi się bynajmniej wydaje. Co może być przyczyną. Pompka wody wymieniona była razem z rozrządem ok 20 000 km temu.
Silnik 1.9 tdi 110 KM ASV.
Pozdrawiam
Dziwny dzwięk z pod maski podczas odpalania silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kwas6110, może napinacz paska klinowego:D
najlepiej nagraj to i wrzuć
najlepiej nagraj to i wrzuć
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=356388
Re: Dziwny dzwięk z pod maski podczas odpalania silnika
Chyba tak napinacz paska wieloklinowego bo na rolce napinającej pasek jest przesunięty tak ze 2 mm i tak jak by delikatnie skakał ale zrobiłem już ze 3000 km i jest ok więc chyba nie groźne. Byłem też z miesiąc temu z tym napinaczem u mechanika i powiedział ze można jeździć z nim więc dam sobie spokój.
Dzięki za zainteresowanie
Dzięki za zainteresowanie
Można jeździć na pewno, ale do momentu aż pasek się zerwie,przywali w osłonę rozrządu, zerwie rozrząd i zamiast 300 zeta za napinacz i wymianę będzie trzeba kupić silnik.Ja bym jednak wymienił napinacz i pasek.Przy okazji można jeszcze sprawdzić koło pasowe altka i sprężarki klimy.
Mój Tatusiobus ALH seria 97,5 KM & 210,6 Nm soft by Tune UP Gdańsk 120,1 KM & 280,2 Nm / był -sentyment pozostał / teraz Mondeo IV 140 KM TDCI
Na dzień dobry sprawdź sprzęgło w kole pasowym alternatora.