Kupiłem dzisiaj czujnik używany temp zewn bo tylko tego mi brakowało do mfa. Jednak pojawił się problem.
1) Podpiąłem czujnik i wcale go licznik nie widział i przeskakiwało pozycję temperatury podczas przeglądania mfa manetką
2) zrobiłem mostek między pinami kostki czujnika i tutaj jest problem. Temperatura podczas takiego mostku to chyba powinna być jakaś ekstremalna czyli -50 albo +50 a mi na liczniku pokazuje 2 stopnie ....
3) Po przeczyszczeniu styków w czujniku temperatury podpiąłem go ponownie i też pokazuje 2 stopnie na liczniku
Spróbowałem też połączyć na krzyż te piny tj powtykałem kabelki w kostkę i powsadzałem odwrotnie w czujnik i też 2 stopnie.

Jakieś pomysły?
///
Po jakiejś godzinie temperatura na liczniku jakieś 24 stopnie. Lecz termometr pokojowy położony obok czujnika pokazał 17. Trochę za duże przekłamanie.. Da się coś z tym zrobić?
///
Acha wyczytałem także że jak czujnik dobry to powinno się wyświetlać około 25 stopni na liczniku niezależnie od temp otoczenia O_o .... . No dobra ok ale kiedy w takim razie czujnik mierzy temperaturę jaka jest naprawdę?