[mk2]Spotkanie z krawęznikiem.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
[mk2]Spotkanie z krawęznikiem.
Właśnie przed chwila zaliczyłem spotkanie z krawężnikiem. Skrecałem w ulice, i mnie zarzuciło na śniegu i tyłem przyłożyłem w krawężnik. iałem koło 30 na budziku i się felga troche wgięła. Stad moje zapytanie, czy istnieje prawdopodobieństwo, że coś więcej się uszkodziło, ewentualnie cała belka się przesunęła, czy coś innego??
Ostatnio zmieniony ndz mar 12, 2006 01:26 przez tauka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie tylko zbieznośc, a cała geometrię zawieszenia trzeba zrobićtauka pisze: Jak pojadę na zbieżnośc to sprawdzi, czy sie cos nie przestawiło??
Teoretycznie nie, ale najpierw trzeba sprawdzić czy czteroślad się nie zrobił, bo może być wszystko OKtauka pisze:Z tyłu się coś ustawia??
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
- tauka
- Kontakt:
4 śladów nie zostawia, bo odrazu na świezym śniegu sprawdziłem. Tylko, że z przodu mam opony 185 a z tyłu 175, ale to chyba i tak by było widać. Mi się coś zdaje, że to minimalnie poszło. Jak wogóle, a nie tylko moje zdawanie.Adamtd pisze:Teoretycznie nie, ale najpierw trzeba sprawdzić czy czteroślad się nie zrobił, bo może być wszystko OK
- Paweł Marek
- V.I.P.
Miałem kiedyś jetkę po solidnym dzwonie z boku w tylne koło. Ale naprawdę solidnym, tak że było widać fale na dachu w jednym rogu. Jak potem pomierzyłem to tylna belka przesunęła się w bok razem z jej mocowaniami o 1 cm. Co do regulacji: jest minimalny luz na śrobach mocujących belkę do nadwozia, ale to najwyżej 2-3 mm i można to wykorzystać. Przy takim zdarzeniu jak twoje masz dużą szansę że nic się nie stało. KOntrola geometrii wszystko wyjaśni.
[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 9:33 pm ]
U mnie całe ustawienie kątów i zbieżności z przodu ok 60 złotych. Ale samo sprawdzenie to myślę że trzeba się dogadać.
[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 9:33 pm ]
U mnie całe ustawienie kątów i zbieżności z przodu ok 60 złotych. Ale samo sprawdzenie to myślę że trzeba się dogadać.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tauka
- Kontakt:
Mam nadzieje. tym bardziej ze szybko nie jechaliśmy. Mój kolega twierdzi,ze było to nawet w granicach 10-20km.Paweł Marek pisze:Przy takim zdarzeniu jak twoje masz dużą szansę że nic się nie stało. KOntrola geometrii wszystko wyjaśni.
[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 21:58 ]
A jeszcze takie pytanko, jak się cos przesunęło, to jak to się naprawia??