Wałek ssacy od KR do 9a ?
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Witam, mam dwa wałki od KR i chciałbym je wsadzić do 9A ( seria na mechanicznym wtrysku), czy warty ten zabieg jest pracy ? Czy taka przeróbka w ogóle coś da ?
tak tak chodzi mi tylko o ssący, bo juz doczytałem że wydech jest taki sam
A mógłbys tak mniej więcej powiedziec ile ? 5,6,7 km ?
A mógłbys tak mniej więcej powiedziec ile ? 5,6,7 km ?
-
- Forum Master
- Kontakt:
Re: Wałek ssacy od KR do 9a ?
ile da, troche da , zalezy jak zdrowa jest twoja jednostka, 9A na gorze z KR czyli glowa + walki + duzy kolektor na 160-165km idzie, jakby jeszcze co nieco polubal to w zasiegu reki jest 180 ,na wtrysku mechanicznym. Walki pewnie u ciebie tak ok 150-145 w tej granicy.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213
No witam ponownie, dzisiaj wsadziłem ssący od KR i... auto strasznie faluje. Nie mogłem ustawić obrotów. Żeby w ogóle silnik zapalił musiałem dużo zapłon wyprzedzić. Wałki ustawione idealnie na kropki (na przeciwko siebie). Rozrządu nie ruszałem.
Co może byc nie tak?
Co może byc nie tak?
-
- Forum Master
- Kontakt:
hmm, musiales cos zawalic, ja zmianialem w 9A na przefrezowany i na ABF i zawsze dzialalo ok.
Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213