Jak to podłączyć by grało!!
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witam !! może ktoś z was mi podpowie jak podłączyć i czy to jest możliwe by grały tylne glosniki w drzwiach! Jak widać w bagażniku jest pozostałość instalacji [ czerwony zasilania odlączony by coś sie nie zjarało] Natomiast pozostale kable sa podłączone! . I teraz mam pytanie czy da sie je [przewody] połączyć by to grało?? czy trzeba będzie wszystko zdemontować?? Nadmienię ze były też glośniki w półce , specjalnie poznaczylem taśmą przewody kolorem niebieskim dwa przewody [ każdy dwie żyły ] i zielonym też podwójny tylko jakieś grubsze są ! Jak sie da to prosze o wskazanie jak który z którym ??
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
Rafał 21, nie sadzisz ze czegos tu brakuje?
jak przeczytaem ten post to troszke sie usmialem...nie mialem na mysli tego co tu nie ma...
jak przeczytaem ten post to troszke sie usmialem...nie mialem na mysli tego co tu nie ma...
hahaha dobry temat na poprawę humoru w taką pogodę
[url=http://www.ratlook.pl][img]http://images31.fotosik.pl/364/d5ade2bfa65858dd.gif[/img][/url]
kol.[Duber, a zarazemYaro1981, sadzilem ze czytacie ze zrozumieniem co świadczy że tak nie jest , ale nie jestem obrażony bo nie ma o co Czego nie ma to nie sadzicie ze o tym nie wiem ! a zarazem widać nie o to chodzi co ma być i było a teraz nie będzie czasowo ! Te kable idą gdzieś od poszycia słupków i progów i tu upatruję że jest przerwa na glosnikach tylnych drzwi przez te kable!.. W drzwiach tylnych są ORI glośniki nie samoróby itp.. Więc po zdemontowaniu wzmacniacza powinny grac prawda? Wiec pytam czy jest mozliwość nie demontowania tych kabli [mogą sie jeszcze przydać w przyszlości] tylko je połączyć [złączyć] by przywrócić głos w glośnikach tylnych drzwi! Wszystko ! Bo nie wątpię w to by nie grały, radio to samo na pewno będą Tylko nie chcę demolować wszystkiego.. Więc jeszcze raz co rozlączyć lub złączyć i w którym miejscu Widocznie nie jest to takie proste???Duber pisze:Rafał 21, nie sadzisz ze czegos tu brakuje?
kolego drogi,kable ida od drzwi do bagażnika bo tam byl wzmacniacz,od radia zapewne idą tylko kable cincz.
musisz skierowac te cienkie kable do radia lub od radia przeprowadzic do bagaznika i polaczyc je z tymi co masz.choc tez nic pewnego bo nie wiadomo co za choinke ktos zrobił
musisz skierowac te cienkie kable do radia lub od radia przeprowadzic do bagaznika i polaczyc je z tymi co masz.choc tez nic pewnego bo nie wiadomo co za choinke ktos zrobił
OOO kOL.Duber, To juz znaczna poprawa w toku myślenia Ja jestem całkowicie laik w tej dziedzinie ale nie aż taki że nie rozróżniam plusa z minusem mówią ze najlepszym specyfikiem jest woda rozmowna, więc pozostanę dłużnikiem A co powiesz gdybym zerknął do tych głośników ,chociaż masz racje o wiele szybciej pociagnąć prowizorkę od radia tak jak proponujesz tylko do sprawdzenia..Duber pisze:musisz skierowac te cienkie kable do radia lub od radia przeprowadzic do bagaznika i polaczyc je z tymi co masz.choc tez nic pewnego bo nie wiadomo co za choinke ktos zrobił
zerknąc zawsze mozesz i sprawdzic miernikiem czy to napewno te kable co masz w bagaznikuRafał 21 pisze:A co powiesz gdybym zerknął do tych głośników
napewno lepiej gdybys nowe pociagną z radia do bagaznika i w bagazniku je połączyl,zawsze jak kiedys przyjdzie wzmacniacz juz bedzie mniej roboty bo nie trzeba bedzie ciagnąc z bagaznika do dzwi
Właśnie o to mi chodzi , bo jest to dość estetycznie zrobione! Kable odpowiednie nic nie widać nie odstają maskownice . Myślałem że coś rozłączę i będzie OK przód gra a tył cisza Myslę czy czasami nie sa wypięte z ORI kostek , bo jak były jeszcze zamontowane potężne glośniki w półce[świadczą o tym otwory] to może one zostały całkowicie wypięte?? prawda?Duber pisze:zawsze jak kiedys przyjdzie wzmacniacz juz bedzie mniej roboty bo nie trzeba bedzie ciagnąc z bagaznika do dzwi
nie wiem,glosniki w polce mogly byc zasilane wzmakiem...Rafał 21 pisze:to może one zostały całkowicie wypięte?? prawda?
wyciagnij radio sprawdz...
OK dzięki zrobię to , bo nie daje mi to spokoju! ,tylko taka pogoda czysto barowaDuber pisze:wyciagnij radio sprawdz...