Witam,
Poszukuje pilnie ww. sterownika, czy ktoś wie czy istnieje możliwość zamiany owego sterownika na taki sam ale innymi literkami na końcu.
Obecnie posiadam z 032906030 N a wg. vin powinienem posiadać z AA.
Po rozgrzaniu silnik na wolnych obrotach telepie i czasami gaśnie.
Wszystko podejrzane zostało wymienione oprócz sterownika.
Pozdrawiam
Sterownik Magneti Marelli 032906030AA Golf 1.6 AEE
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
wg ETKI może być z literkami N, R. , G lub K na końcu. Tez który podałeś z AA jest zamiennikiem do tych wszystkich które podałem. Tak podaje ETKA z tym że nie jest to w pełni wiarygodne źródło informacji. W każdym razie z N nadaje się do AEE i raczej przyjąłeś błędny tok myślenia szukając innego sterownika. Podłącz się pod VAG, szukaj winy w nastawniku przepustnicy, TPS, układzie zapłonowym. Sterowniki główne psują się rzadko
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
kolego mam silnik 1.6 aee w cordobie . mialem podobny problem do twojego silnik na bezynie chodzil gorzej niz na lpg . gorzej znaczy, wolne obroty byly nie stabilne , telepalo lewarkim z biegow na luzie , na lpg problem ustawal obroty stabilne i nie telepie. podam ci link do mojego tematu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... 8#p4559488" onclick="window.open(this.href);return false;. wina u mnie byl akurat sterownik silnika. okazalo sie ze - sterownik nie odczytwal poprawnie wskazan sondy lambda. podmienilem sterownik i wszystko dziala jak nalezy. mialem dwa z polo 1.4 16v i z cordoby koncowe numery byly 906030 i na obu palil wspaniale tylko immo musialem adaptowac.