Brzęczy przekaźnik 167
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Brzęczy przekaźnik 167
Witam.
Do mk2 został przełożony silnik z mk3..
Przekaźnik na początku brzęczał po przekręceniu zapłonu a po odpaleniu było ok. Po poruszaniu instalacją brzęczy cały czas, po odpaleniu dalej brzęczy. Wiadomo przekaźnik jest od pompy paliwa i auto przerywa i nie przyspiesza płynnie, wręcz przeciwnie
Przekaźnik już podmieniałem na 100% sprawny 67 czyli to nie wina przekaźnika tylko gdzieś robi się zwarcie jeśli dobrze myślę.
Nie wiem czy to może mieć wpływ ale gdy "wieszam" na uchwytach skrzynkę i dociskam ją do grodzi to przygasa światło w kabinie..
Proszę o pomoc i jakieś porady gdzie szukać..
Do mk2 został przełożony silnik z mk3..
Przekaźnik na początku brzęczał po przekręceniu zapłonu a po odpaleniu było ok. Po poruszaniu instalacją brzęczy cały czas, po odpaleniu dalej brzęczy. Wiadomo przekaźnik jest od pompy paliwa i auto przerywa i nie przyspiesza płynnie, wręcz przeciwnie
Przekaźnik już podmieniałem na 100% sprawny 67 czyli to nie wina przekaźnika tylko gdzieś robi się zwarcie jeśli dobrze myślę.
Nie wiem czy to może mieć wpływ ale gdy "wieszam" na uchwytach skrzynkę i dociskam ją do grodzi to przygasa światło w kabinie..
Proszę o pomoc i jakieś porady gdzie szukać..
Brzęczy przekaźnik 167
Slaba masa ECU i dlatego brzeczy sprawdz czy masz wszystkie masy podlaczone
Swap instalacji z grupy VAG .
Posiadam schematy elektryczne 1.8 T AUM,AUQ,AGU,APP,BAM,AWT
1.9 TDI ASV,AHF,ALH,AWX,ATD
Posiadam przerobione instalacje od 1,8T AGU,AUM do MK2,MK3
Posiadam na sprzedaż kompletna instalacje do R32
Brzęczy przekaźnik 167
miś fazi, skrzynka jest dobra, niestety bo wolałbym wymienić skrzynkę i mieć z głowy..
jeryk10, Wygląda na to, że wszystkie masy podłączone..
Robiłem porządek w skrzynce, poukładałem kable i teraz znów brzęczy po przekręceniu zapłonu a później ucicha.
Co ciekawe.. brzęczenie nie znika po wyjęciu czarnych wtyczek. Tylko od środkowej białej w skrzynce.. Przyglądnąłem sie kablom, nie są przetarte, wtyki też nie wyszły więc problem chyba poza skrzynką. Ale pewności nie mam..
jeryk10, Wygląda na to, że wszystkie masy podłączone..
Robiłem porządek w skrzynce, poukładałem kable i teraz znów brzęczy po przekręceniu zapłonu a później ucicha.
Co ciekawe.. brzęczenie nie znika po wyjęciu czarnych wtyczek. Tylko od środkowej białej w skrzynce.. Przyglądnąłem sie kablom, nie są przetarte, wtyki też nie wyszły więc problem chyba poza skrzynką. Ale pewności nie mam..
Brzęczy przekaźnik 167
piszesz że do MK2 został włożony silnik od MK 3 , napisz jaki to silnik włożyłeś i napisz czy instalacja zasilania pompy paliwa była modyfikowana , czy została oryginalna z MK2
Brzęczy przekaźnik 167
Dokladnie problem masz za skrzynka dlatego kazalem Ci sprawdzic masy silnika ECU silnika nie masy skrzynki bezpiecznikowej bo przekaznik 67 czerpie mase z ECU Nie zrozumiales mnie bo nie napisalem Ci dokladnie o jakie masy mi chodzilo
Swap instalacji z grupy VAG .
Brzęczy przekaźnik 167
miś fazi, instalacja nowego typu została przełożona ponieważ w aucie była stara instalacja.
Silnik 2.0 8V.
Teraz precyzyjnie określiłeś i będzie sprawdzane przez osobę która instalacją się zajmowała.
Silnik 2.0 8V.
Teraz precyzyjnie określiłeś i będzie sprawdzane przez osobę która instalacją się zajmowała.
Brzęczy przekaźnik 167
nie działa brzęczyk pozostawionych świateł włączonych w Golf 4, także przestało działać dźwiękowe ostrzeżenie o rezerwie paliwa zapala się tylko lampka żółta, co to może być za przyczyna?