[mk3]Po dorobieniu kluczyka auto gasnie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
[mk3]Po dorobieniu kluczyka auto gasnie
Witam.
Moze ktos wie ki diabel?
Otoz ostal mi sie jeden kluczyk do stacyjki, postanowilem wiec dorobic.
Ten ktory mam obejrzalem, rozebralem obudowe, zwykly kluczyk.
Dorobilem nowy. i tu zaczyna sie jazda.
Na dorobionym autko odpala i zaraz gasnie ,
Wkladam oryginal, odpalam , wszystko ok. z powrotem wkladam dorobiony odpalam, auto czasami gasnie czasami jest ok.
kurde chyba nie mam zadnego immo.
Zna ktos przyczyne?
bede wdzieczny
pozdr
Moze ktos wie ki diabel?
Otoz ostal mi sie jeden kluczyk do stacyjki, postanowilem wiec dorobic.
Ten ktory mam obejrzalem, rozebralem obudowe, zwykly kluczyk.
Dorobilem nowy. i tu zaczyna sie jazda.
Na dorobionym autko odpala i zaraz gasnie ,
Wkladam oryginal, odpalam , wszystko ok. z powrotem wkladam dorobiony odpalam, auto czasami gasnie czasami jest ok.
kurde chyba nie mam zadnego immo.
Zna ktos przyczyne?
bede wdzieczny
pozdr
Ostatnio zmieniony czw mar 09, 2006 15:33 przez ben29, łącznie zmieniany 1 raz.
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Dokładnie Też kiedyś nad tym myslałem.
Lepszy przypadk miał ktoś z forum. Miał dwa dorobione kluczyki. Tak juz kupił auto. Pewnego razu jak cos przy kierownicy grzebał znalazł oryginalny kluczyk przyklejony do obudowy stacyjki. No to wziął do domu. I co się okazało nagle auto przestało odpalać. Ktoś dorobił kluczyki bez immo, a żeby one banglały umieścił kluczyk od immo w okolicach stacyjki i w ten sposód bie musiał programować kluczyków Pomysłowośc polaków nie zna granic
Lepszy przypadk miał ktoś z forum. Miał dwa dorobione kluczyki. Tak juz kupił auto. Pewnego razu jak cos przy kierownicy grzebał znalazł oryginalny kluczyk przyklejony do obudowy stacyjki. No to wziął do domu. I co się okazało nagle auto przestało odpalać. Ktoś dorobił kluczyki bez immo, a żeby one banglały umieścił kluczyk od immo w okolicach stacyjki i w ten sposód bie musiał programować kluczyków Pomysłowośc polaków nie zna granic
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie taki zwykły... Tylko , że daje się otworzyć... a w środku jest kostka identyfikacyjna imo... wygląda jak magnes...
kurde jednak immo ale powiedzcie mi jeszcze krotko na czym immm polega, czy jest podpieta do kluczyka elektronika?
bo w moim orginalnym nic nie ma, ot zwykly kluczyk.
tauka pisze:Lepszy przypadk miał ktoś z forum. Miał dwa dorobione kluczyki. Tak juz kupił auto. Pewnego razu jak cos przy kierownicy grzebał znalazł oryginalny kluczyk przyklejony do obudowy stacyjki. No to wziął do domu. I co się okazało nagle auto przestało odpalać. Ktoś dorobił kluczyki bez immo, a żeby one banglały umieścił kluczyk od immo w okolicach stacyjki i w ten sposód bie musiał programować kluczyków Pomysłowośc polaków nie zna granic
Teee. to jest dobre... Wkleję kostkę od immo na super gluta gdzieś w stacyjkę i nie będe musiał bulić 150 zeta na gówniany kluczyk... Tylko 15...
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- ben29
- Ma gadane
- Kontakt:
no wlasnie otwieralem , sprawdzalem, nic w srodku nie ma, pusto
Marihuana Man pisze:Nie taki zwykły... Tylko , że daje się otworzyć... a w środku jest kostka identyfikacyjna imo... wygląda jak magnes...
kurde jednak immo ale powiedzcie mi jeszcze krotko na czym immm polega, czy jest podpieta do kluczyka elektronika?
bo w moim orginalnym nic nie ma, ot zwykly kluczyk.
tauka pisze:Lepszy przypadk miał ktoś z forum. Miał dwa dorobione kluczyki. Tak juz kupił auto. Pewnego razu jak cos przy kierownicy grzebał znalazł oryginalny kluczyk przyklejony do obudowy stacyjki. No to wziął do domu. I co się okazało nagle auto przestało odpalać. Ktoś dorobił kluczyki bez immo, a żeby one banglały umieścił kluczyk od immo w okolicach stacyjki i w ten sposód bie musiał programować kluczyków Pomysłowośc polaków nie zna granic
Teee. to jest dobre... Wkleję kostkę od immo na super gluta gdzieś w stacyjkę i nie będe musiał bulić 150 zeta na gówniany kluczyk... Tylko 15...
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tego też nie masz?ben29 pisze:no wlasnie otwieralem , sprawdzalem, nic w srodku nie ma, pusto
http://volkswagen.auto.pl/immo.jpg
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Chyba nie sądzisz, że fabryczne immo stanowi jakąś przeszkodę dla złodziei?malolat pisze:tylko jaki jest sen immo jak masz przyklejony transponder przy stacyjce?? to jest chyba kolejne zabezpieczenie zeby auto ci nie odjechalo nawet jak ktos sobie odcisnie twoj kluczyk podczs twojej nieuwagi... ja bym chyba nie chcial oszczedzic 80 zl w taki sposob...
CZasem imo możesz mieć zalany plastikiem i nie widać go, wszczególności jak masz nie oryginalny kluczyk. Ale powinien być tak jak na zdjęciu od Marihuana Man . Immo jest zabezpieczeniem a pozostawianie transpondera lub kluczyka przyklejonego koło stacyjki to ułatwienie pracy dla złodzieja. Wyrafinowany złodziej nie zajmuje się fizycznym obchodzeniem immo, on poprostu przychodzi z własnym kompem i podmienia go lub ma specjalne urządzonka elektroniczne. Gdzieś wyczytałem że nawet za pomocą waga można obejść immo, ale czy to prawda to sam nie wiem......
[b] >>> www.4tun.vel.pl <<< [/b]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1114182#1114182][b] >>> MkIV by regitmc <<< [/b][/url]