[mk3]pokretla nawiewu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

mario246
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk3]pokretla nawiewu

Post autor: mario246 » sob mar 04, 2006 19:45

witam
przeszukalem troche to forum i znalazlem interesujacamnie rzecz ale nie do konca, otoz mam problem z pokretlem nawiewu szuba, nogi itd. przez przypadek przy przekrecaniu tego pokretla chyba zamocno nacisnelo mi sie i troszeczke sie przestawilo i brak jest ustawienia nawiewu na szybe, dziala na innych pozycjach prawie bez zarzutów tzn. zmioeniala sie tj. strefa przy ktowych przelacznik powinien dzailac prawidlowo zaznaczylem na rysunku(dodam innym razem bo mam klopoty z serwerem. ).w skrocie opisze
jesli ustawiam nawiew na pozycje ostatnia czyli nawiew gora to on zaczyna dzialec nei w niejscu ghdzie powinien czyli w miejscu gdzie jest zaznaczony tylko jkaies 2 cm dalej i tak z kazda kolejna pozycja jest az nie starcza miejsc na szybe
pisaliscie w innych tematach o linkach ktore sa podlaczone do tego pokretla jak sie do nich dostac jak to naprawic. jak wyjac panel z tymi pokretlami(znalazlem strone na forum do tego ale zdjecia mi nie dzialajahttp://vwforum.pl/nawiewy.html ) mozecie mi pomoc ?? dodam innym razem bo mam klopoty z serwerem.
Ostatnio zmieniony sob mar 04, 2006 22:04 przez mario246, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » sob mar 04, 2006 19:53

najlpeirw zdejmujesz osłonkę pokretel, jest na zatrzaskach. odkręcasz cztery sruby. potem wyjmujesz popielniczke - tam masz jeszcze dwie. Chwile sie posiłujesz i panel wyjdzie. Tylko nie wyrywaj na siłe. Przypuszczam ze złamałes mocowanie linki. Jesli to to, to przymocuj jej pancerz do sąsiedniej izolacją i opaskami zaciskowymi.

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

mario246
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mario246 » pn mar 06, 2006 22:39

witam
napisales mi cos takeiogo
djtom pisze: Przypuszczam ze złamałes mocowanie linki. Jesli to to, to przymocuj jej pancerz do sąsiedniej izolacją i opaskami zaciskowymi.
chcialbym sie dowiedziec o ktre to mocowanie chodzi bo jak rozebralem to wszystko jest ok wg.mnie z tymi linkami. problem tutaj polega na tym ze jesli ustawie po rozebarniu tego tak jak powinno byc to po przekreceniu dzije sie to samo . To kolko zebate w dolnej czesci jak sie przekreca to na pozycjach glowa. glowa/nogi nogi dziala poprawnie ale na szybe to ono sie przesowa tj. wylecialo z jakiegos zaczepu albo cos innego ale nie mam pojecia co to moze byc i dlaczego tak sie dzieje. nie wiem jak to dokladnie opisac. prosze o pomoc

Awatar użytkownika
djtom
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: djtom » pn mar 06, 2006 22:56

Wez jakas fotke zrób to zaraz cos wymyslimy. Bo to co mówisz rzeczywiście troche pokręcone :D

Nocne Mary Squad :partyman:
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję. :prayer:

Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.

mario246
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mario246 » pn mar 06, 2006 23:14

ok
ale to jutro albo pojutrze. w kazdym razie wszysyko wyglada tak jak na zdjeciach z tego demontazu co jest na stronie. ale zrobie i postaram sie jakos to opisac na rysunku. pozdrawiam

[ Dodano: 06 Mar 2006 22:19 ]
wiesz co moze szybciej nam to pojdzie przez gg

[ Dodano: 10 Mar 2006 14:37 ]
narazie sobie poradzilem
ustawilem na szybe i dziala
jak sie zrobi troche cieplej to wtedy zadzialam z reszta, narazie nie mam aparatu zeby zdjecis umiescic ale postaram sie cos wykabinowac.pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”