[mk2] sprężyny doradzcie

Wszystko na temat modyfikacji zawieszenia - gwinty, zawieszenia sportowe, pneumatyczne itp.

Moderatorzy: Moderatorzy, VIP

michao
...
...

[mk2] sprężyny doradzcie

Post autor: michao » pt mar 25, 2011 13:25

Witam koledzy chce się Was poradzić a mianowicie:
Ostatnio siedziałem z kumplem i przymierzalismy gwint do mojego mk2 efekt byl taki ze maksymalne obnizenie auta na jakie moge sobie pozwolic to -40 bo inaczej nie rusze sie nawet z podworka :?
I tutaj pytanko do Was bo zastanawiam sie nad rozwiazaniem alternatywnym w postaci twardych sporotwych sprężyn obiżających o właśnie -40 mam tylko wątpliwość gdyż mam koła 195/50 r15 które po załozeniu sa na równi z nadkolem a nawet o pyci włos wystaja patrząc od góry i właśnie czy po założeniu tak owych spreżyn może mi ocierac koło o nadkole czy nie koniecznie ??? Bo to jest taka moja jedna jedyna wątpliwosc
Wiem że najlepiej bylo by sprzedac 15" i kupic jakas 14" 7-8j i do tego gwint ale to też nic mi nie da bo nadal nie wyjade z podworka a poza tym włożylem troche kasy i pracy w odnowe moich 15" i naprawde mi szkoda.
Powiedzcie mi czy mam miec jakas nadzieje ze owe sportowe sprężyny -40 zdadza egzamin czy nawet nie ma sie co łudzić i wydawac darmo kasy z która ostatnio krucho??

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zawieszenia”