Hej
musze sprawdzic w MK 2 1.3 1991 zz wtrysiem
czujniki temp
ile powinien wskazywac omomierz?
poradzcie
jas
MK2 problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
objawy sa nastepujace (wczoraj dalem posta)
-non-stop mam niedogrzany silnik (lub falszywe bardzo niskie wskazanie czujnika temperatury) - wskazowka prawie nie podnosi sie, najwyzej o 2-3mm;
-wieksze spalanie
-ogrzewanie kabiny dziala ok
-pracujac na luzie dluuuuugo sie rozgrzewa i wtedy wskazowka wskaznika temp podnosi sie wreszcie ponad biale pole;
stawiam ja i grupowicze na czujniki temperatura lub termostat
Stad pytania ile powinien wskazac omomierz mierzacy sprawny czujnik temp w VW MK2
pozdrawiam
jas
-non-stop mam niedogrzany silnik (lub falszywe bardzo niskie wskazanie czujnika temperatury) - wskazowka prawie nie podnosi sie, najwyzej o 2-3mm;
-wieksze spalanie
-ogrzewanie kabiny dziala ok
-pracujac na luzie dluuuuugo sie rozgrzewa i wtedy wskazowka wskaznika temp podnosi sie wreszcie ponad biale pole;
stawiam ja i grupowicze na czujniki temperatura lub termostat
Stad pytania ile powinien wskazac omomierz mierzacy sprawny czujnik temp w VW MK2
pozdrawiam
jas
jak chcesz spr. czujnik zamontowany na silniku to zrób tak, zdejmni wtykę z czujnika i zewrzyj dwa styki we wtyczce i włącz zapłon jeżeli wskazówka znajdzie się w polu max i zacznie mogać dioda to masz uszkodzony czujnik na silniku, tylko nie trzymaj długo zapłonu włączonego i wskazówki w polu max(jak tylko dojdzie to wył. zapłon)