Różnice w PowerBass-ach - jakie są?
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
-
- Mały gagatek
Różnice w PowerBass-ach - jakie są?
Witam! Może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica w PowerBass-ach między modelami PB-BK6 Black a PB-CK6 Chrome? Mam je sobie zamiar sprawić i nie wiem czy warto dopłacać (przepłacać) do 6CK Chrome? Wiele jest tu dobrego na temat tej marki ale o co między nimi chodzi?
Re: Różnice w PowerBass-ach - jakie są?
Seria black ma nieco więcej "głębokiego" basu za to seria chrome lepiej go kontroluje (jest on bardziej spręzysty krótki i mniej wybrzmiewa) tweetery są takie same ale zwrotnice inne w seri chrome mają lepsze komponety i nachylenie 12dB/Oct.MADMAXOG pisze:Witam! Może mi ktoś powiedzieć jaka jest różnica w PowerBass-ach między modelami PB-BK6 Black a PB-CK6 Chrome? Mam je sobie zamiar sprawić i nie wiem czy warto dopłacać (przepłacać) do 6CK Chrome? Wiele jest tu dobrego na temat tej marki ale o co między nimi chodzi?
Które lepsze to już kwestia gustu z subem w bagażniku lepiej sprawdza się seria chrome.
Duży wpływ na ilośc basu ma sposób montażu głośników MDF i wytłumienie szczególnie w golfach 2 i 3 (w 4 nie mamy tylu otworów w blasze i głośnik kręcony jest do blachy).