mk2 1.3 wtrysk a MFA

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

iporzech
Nowicjusz
Nowicjusz

mk2 1.3 wtrysk a MFA

Post autor: iporzech » sob lut 25, 2006 23:06

Witam mam pytanko takie małe wlasnie jestem na kupnie zegarow z obrotomierzem i przelacznik zespolony MFA, czy jak to wszystko podlacze to bedzie chulało?? chodzi mi o to czy MFA bedzie działał czy to tylko raczej do wersji GTI :-)

Awatar użytkownika
inek01
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: inek01 » ndz lut 26, 2006 04:02

A zegary sa z MFA ?

[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...

iporzech
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: iporzech » ndz lut 26, 2006 23:06

a skad moge wiedziec czy są z MFA wiem ze maja wyswietlacz :) Po czym poznac ze sa z MFA ??

Awatar użytkownika
KamilW
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: KamilW » ndz lut 26, 2006 23:10

Wysle ci zdjecie jak wygladaja zegary z MFA. Chodzi o to ze wokol wyswietlacza sa narysowane symbole funkcji tj: km, km/h, l/100km itd. A co do podlaczenia to mozesz miec przykra niespodzianke bo jak juz wepniesz wtyczki do licznika to okaze sie ze nie maja one doprowadzonych przewodow pod MFA i nie bedziesz mial nawet gdzie podpiac przelacznika zespolonego. Bo jesli nie miales licznika z MFa to twoja instalacja elektryczna nie jest przystosowana do jego wpiecia. takze albo jestes elektrykiem-zlota raczka albo bedziesz musial zlecic przerobienie instalacji komus doswiadczonemu. Upewnij sie przed zakupem czy MFA dziala bo jak ktos go zle podlaczyl to moze byc spalony. I zaopatrz sie w czujniki bo bez nich nici z odczytu temperatury oleju czy zewnetrznej. Takze nie bedzie ci lekko. takze przemysl to solidnie czy dasz rade. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: tauka » pn lut 27, 2006 09:49

no ale pozatym musisz jeszcze wszystkie czujniki pozakładać, żeby MFA ci hulało. Ale jak kupiłeś zegary z MFA to i tak musisz pokombinować z prędkościomierzem, bo do 1.3 nie było z MFA i ten co masz ma pewnie inne przełożenie :P

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”