Nie działa predkościomierz.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

hunter91
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: hunter91 » ndz lut 06, 2011 13:06

witam. wczoraj postanowilem wymienic tarcze zegarow wszystko rozebralem tak jak inni opisywali wskazowki sciagalem widelcem ładnie zeszly wszystko bylo by ok gdyby nie to ze nie dziala predkosciomierz rowniez nie nabija kilometrow.
obrotomierz dziala temp i wskaznik paliwa tez. Gdy rusze palcem wskazowke do gory opada sama ale wolniej niz obrotomierz moze ktos wie co jest nie tak znalazlem ze to moze byc impulsator ale ja nawet go nie ruszalem. ktory bezpiecznik jest do predkosciomierza? (jezeli w ogole taki jest)
prosze o pomoc tomek :)

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 06, 2011 21:39

Nie to nie będzie bezpiicznik. Albo nie docisnąłeś wtyku z tyłu licznika, albo coś uszkodziłeś wewnątrz, trudno powiedzieć co.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

hunter91
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Nie działa predkościomierz.

Post autor: hunter91 » pn lut 07, 2011 02:42

mysle ze uszkodzilem ten silniczek wskazowki. juz kilka razy zagladalem rozbieralem licznik raz po podlaczeniu i odpalenu silnika wskazowka odrazu podnisola sie i ustawila na 60 km/h myslalem ze sie rozkalibrował predkosciomierz i jak rozpedze samochod powyzej 60 km/h wskazowka pojdzie do gory jednak tak nie bylo. bede musial kupic jakis licznik na allegro :? . dzięki

Awatar użytkownika
boob1990
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: boob1990 » pn lut 07, 2011 16:03

hmmm kiedys mialem podobny problem lecz umnie sprawa wygladala tak ze jechalem i nagle na zakrecie wskazowka predkosciomierza opadla. myslalem ze cos mam z licznikiem ale niestety zapewne u ciebie nie ma linki tylko czujnik ktory znajduje sie w skrzyni biegow ...ja musialem go wymienic i wszystko chodszilo na tip top. jezeli masz znajomego ktory ma czujnik zamast linki popros go o przelozenie na chwile czujnika do siebie i wtedy zobaczysz jaka jest przyczyna no bo jak to nie to to wyrzucisz pieniadze w bloto

Awatar użytkownika
Marcin_ko7
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Marcin_ko7 » sob kwie 16, 2011 16:16

od niedzieli borykałem sie z tym samym problemem... czyli przy pewnej predkosci wskazówka opadła :/
Napisze jak ja to rozwiazałem. wyciagnełem czujnik ze skrzyni... Dzieli sie on na dwie części w górnej czesci jest taki trzpien ktory u mnie złamał sie i został w dolnej czesci... w pierwszej chwili chciałem wyciagnac trzpien i kupic ta górna czesc ale nie udało mi sie to wiec pomyslałem ze i tak jest cały czujnik do wymiany wiec co mi szkodzi go sprobowac zakleic... odtłusciłem i dałem troche kleju super glue. Od wczoraj jezdze i do 170km/h działa (wiecej jeszcze nie jechałem :P) wiec mysle ze jeszcze troche podziała :)

Był :( VOLF
Jest :) BOLF

Awatar użytkownika
boob1990
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: boob1990 » pt kwie 29, 2011 09:36

takich rzeczy sie nie klei ...lepiej wydac te 100 zl na nowy z gwarancja na 2 lata ..skrzynia jest delikatna i jezeli cos tam wpadnie do niej to rezultaty moga byc nie zbyt przyjemne. ja u siebie wymienialem 3 lata temu i do dzis działa bez zarzutu.

Awatar użytkownika
boob1990
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: boob1990 » pt kwie 29, 2011 09:37

takich rzeczy sie nie klei ...lepiej wydac te 100 zl na nowy z gwarancja na 2 lata ..skrzynia jest delikatna i jezeli cos tam wpadnie do niej to rezultaty moga byc nie zbyt przyjemne. ja u siebie wymienialem 3 lata temu i do dzis działa bez zarzutu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”