Witam wszystkich. W czerwcu ubiegłego roku sprowadziłem sobie golfika 4 z Niemiec. Dziwiło mnie jednak podwyższone dość spalanie... Dwa miesiące później pojechałem do mechanika na pełen serwis. Co się następnie okazało Pan Zdzisio powiedział mi ze mam zmienioną mapę i zamiast 115km mam około 150km Ta myśl męczyła mnie aż do tego tygodnia, postanowiłem pojechać na hamownie wydać 120zł i sie przekonać ile rumaków ma moja kabina. Po wielkim katowaniu mojego golfika okazało sie że ma 144km i 342Nm Co myślicie o wyniku? Czy mogą być jakieś konsekwencje w wyniku podniesienia mocy? I jeszcze jedno jak koleś wcisnął pedał w podłoge to tylko taki czarny dym za samochodem sie pojawił tak samo było jak wyprzedzałem -co to może być? czy diesle tak mają?
Silnik AJM 1.9 TDI 115km (144km)
wykres z hamowni- analiza
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: wykres z hamowni- analiza
Pan Zdzisio jest dobrym specem skoro stwierdził że mapy są zmienione, podjedz do jakiegoś znanego tunera na sprawdzenie co zostało zmienione i czy dobrze bo bywa różnie partaczy nie brakuje i silnik, turbo może powiedzieć papa. Podjedz chodźby dlatego żeby ograniczyć dymienie co jest normalne jak mocno podleje się pompki
[url]http://www.youtube.com/watch?v=ij7GrSMpcAY[/url]
Dla mnie wykres jest naprawde wporzadku, niut ladnie plaso sie rozklada. Odpuscil bym sobie dodatkowe kontrole i cieszyl sie jazda
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
dan992 pisze:sprowadziłem sobie golfika 4 z Niemiec
po tych dwoch cytatach moge tylko stwierdzic... BAJKE kolego piszesz wgrany masz zapewne jakis syf i napewno nie w de bo tam za dym za autem scigaja tak ze nie wyjezdzilbys 20 km na takim sofcie. domyslam sie ze alledrogo w twoim przypadku rzadzi lub pan zdzisio co wgral syf na 150 psdan992 pisze:I jeszcze jedno jak koleś wcisnął pedał w podłoge to tylko taki czarny dym za samochodem
zrob co kolegabvw08, pisze
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
Tego dziwactwa z allegro to bym raczej nie wsadzał bo mniej wiecej wiem jak oni ludzi w konia robią Ze niby jakis pofesionalny box a tak naprawde jest wnim tylko odpowiedni rezystor został wsadzony. Pan zdzisio to raczej sie nie bawi w takie rzeczy... zostaje tylko niemiecki tunner. Bede musiał zajac sie tym dymieniem na wszelki wypadek
Nie jeździj szybciej niż potrafisz myśleć