pali kostke stacyjki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
pali kostke stacyjki
w moim aucie zimowym tj. scirocco tropic 1.8 nie wiem czemu pali kostke stacyjki. zmienilem raz i teraz po ok. 2 miesiacach znowu spalilo. moze ktos wie co moze byc przyczyna? dodam ze kostka robi sie ciepla podczas jazdy (nie wiem czy tak ma byc?)
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pali kostke stacyjki
Zacznijmy od przekaźnikach na światła mijania. Kabel ze stacyjki idzie na przełącznik świateł i z przełacznika na żarówki.. to bardzo duże obciążenie dla starej instalacji.. Jak nie wiesz jak to zrobić to pytaj, zaprojektuje mały schemat na przekaźnikach nr 1:P:P
http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;
- Paweł Marek
- V.I.P.
pali kostke stacyjki
tomek mk2 2.0, prawdopodobnie kiepski zamiennik, ale sprawdź jeszcze wsuwki wtyczki do kostki, słaby kontakt w niej może powoduje przegrzewanie się całości i wytopienie kostki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
pali kostke stacyjki
zaden zamiennik oryginalne ponad 20 lelnie made in germany
i efektem ''przepalenia kostki'' jak to napisalem nie jest widoczne z zewnatrz wytopienie czy cos podobnego ale brak nawiewu i swiatel mijania. po zmianie kostki jest ok
i efektem ''przepalenia kostki'' jak to napisalem nie jest widoczne z zewnatrz wytopienie czy cos podobnego ale brak nawiewu i swiatel mijania. po zmianie kostki jest ok
Ostatnio zmieniony czw sty 13, 2011 23:59 przez tomek mk2 BDE, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
pali kostke stacyjki
zobacz co napisałem w kazdym razie ja pozaciskałem żeńskie wsuwki we wtyczce, miałem kiedyś daaaawno temu ten problem w jetce.
Albo 20 letni oryginał jest za stary
Albo 20 letni oryginał jest za stary
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
pali kostke stacyjki
Pawel Marek narazie dzieki zobacze, ale w zapasie woze kostke tak na wszelki wypadek. pozdrawiam
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
pali kostke stacyjki
ciag dalszy perypetii ze stacyjka. wczoraj przyjzalem sie dolkladniej i zauwazylem ze nagrzewanie sie stacyjki wystepuje po wlaczeniu swiatel, gdy wylacze swiatla stygnie. nagrzewa sie żólto-czarny przewod do kostki. nie znam sie na instalacji elektr i boje sie zeby mi sie sroka nie zapalila bo przewod jest juz troche nadpalony. moze ktos podrzuci co z tym fantem zrobic
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pali kostke stacyjki
Patrz kolego co napisałem wyzej "Przekaźniki na światła"

Są tematy o przekaźnikach na forum. Ja w mk2 mam tak, na bazie przekaźników nr 1.

Są tematy o przekaźnikach na forum. Ja w mk2 mam tak, na bazie przekaźników nr 1.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
pali kostke stacyjki
Johnatan narazie wielkie dzieki. w nastepna sobote bede u ziomka w olsztynie to pokminimy cos z przekaznikami. w golfie mam zalozone przekazniki od fiata 126 juz jakies 5 lat i nic sie nie dzieje. moze i sroce pomoga .pozdro
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder
pali kostke stacyjki
przekazniki zalozone. problem z nagrzewaniem kostki stacyjki rozwiazany
Johnatan jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc. pozdro

Johnatan jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc. pozdro
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pali kostke stacyjki
Ciesze sie, że mogłem ci pomóc. Pozdrawiam 

- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
pali kostke stacyjki
Drobna uwaga do rysunku: mam nadzieję, że brak bezpieczników na zasilaniu przekaźników to tylko niedopatrzenie graficzne. Obwód byłby zupełnie niechroniony przed zwarciem.
- Johnatan
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
pali kostke stacyjki
Tak. To chyba oczywiste że tam musi byc bezpiecznik. Choć przekaźnik, myśle że prędzej sie przepali niż popłynie instalacja, hmm nie wiem.
- tomek mk2 BDE
- sex cylinder