pokrywa zaworów 1.9 tdi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pokrywa zaworów 1.9 tdi
witam wszystkich Forumowiczów jestem nowy tutaj ale zauważyłem że piszecie mnóstwo ciekawych rzeczy o vw. mam pewien problem 2 dni temu kupiłem golfa III 1.9 TDi no i musze zrobić pere rzeczy aby dostosować go do swoich potrzeb. gdy przeprowadzałem oględziny silnika już na spokojnie w garażu zauważyłem że na głowicy z prawej strony (patrząc z przodu) jest plama oleju prawdopodobnie wyciek spod uszczelki pokrywy zaworów. za tydzień bede robił rozrząd to tą uszczelke teżwymienie. Chciałbym prosić o rade czy jest to jakaś poważna usterka czy mam sie tym nie przejmować. jest to mój 2 golf poprzednbiego miałem 3 miesiące i mi buchneli w gliwicach (nawet nie zdążyłem rozrządu w nim zmienić)
dzięki za rade. moje wątpliwości wynikają z tego że silnik był myty i wg. mnie coś było grzebane przy głowicy ale co nie wiem czy uszczelka była wymieniana czy regeneracja głowicy. ogólnie silnik sprawuje sie wporządku ale więce moge powiedzieć jak zrobie 10tys. km (czyli za jakieś 2 miesiące). mam jeszcze jedno pytanie rozrząd będe robił u mechanika czy radzicie mi stać koło niego i pilnować bo troche sie boje o autko, a moja wiedza jest jeszcze za mała żeby podjąć sie wymiany samemu.