alternator ladowanie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
alternator ladowanie
witam mam taki problem jak odpale auto na zimnym czy na cieplym silniku to nie mam ladowania dopiero jak mu dam tak 3 tys obrotow to sie wlancza ladowanie i pozniej juz laduje nawet na wolnych obrotach ale jak zgasze i znowu odpale mam tak samo moze ktos mial juz taki problem
alternator ladowanie
Raz mój kolega miał taki problem , męczył się z tym kilka tygodni i okazało sie że lut od szczotko trzymacza puścił na jednym z przewodów. Ale u ciebie może to być dioda wzbudzenia co za tym przemawia [ 3tkm] aby ją wzbudzićsebuson pisze:ale jak zgasze i znowu odpale mam tak samo moze ktos mial juz taki problem
Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!
- Paweł Marek
- V.I.P.
alternator ladowanie
sebuson, było sto razy, używaj wyszukiwarki na przyszłość. Niema wzbudzenia cienkim niebieskim kablem który dochodzi do altka od licznika - sprawdź kontakty od altka po licznik miernikiem, jeśli sa ok licznik zepsuty.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.