Odprysk lakieru na błotniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam mam taki problem dzisiaj zobaczyłem ze mam odprysk lakieru na rancie nadkola. Lakier w tym miejscu jakis czas temu odszedł od blachy, dzisiaj po umyciu karcherem odpadł kawałek lakieru. Teraz jest widoczna goła ocynkowana blacha. I teraz moje pytanie ile moze wziąć lakiernik za naprawienie takiego ubytku? Zaznaczam ze to jest ubytek długi na ok. 10 cm szeroki na 1 cm zamieszczam foto z zaznaczonym miejscem gdzie u mnie odpadł lakier :/
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- Szymon Jarosz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ta tylko chodzi czy da rade tylko ten odprysk :/
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
do lakierowania cały element (chyba że chcesz fuszerkę jakąś)...u mnie też biorą 300zł, czasami 250
-
- Ma gadane
- Kontakt:
przyznam ,ze drogo u was. w moim miescie za element 200zł,a po znajomosci to moze nawet 150 i zrobione dobrze ,a nie w garazu za szopą...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
200zł za element to może jakby pół auta malował...albo tak jak mówisz w garażu ...tak w Pile wyglądają ceny
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Ciekawe ilu tych lakierników ma zarejestrowaną działalność i płaci ZUS oraz podatki dochodowe?animag18 pisze:przyznam ,ze drogo u was. w moim miescie za element 200zł,a po znajomosci to moze nawet 150
Podejrzewam,że żaden,bo jak by to zapłacił i odliczył jeszcze koszt materiałów,energii i takich tam,to może by mu na piwo i fajki zostało...
Tak to niestety jest w tym kraju-chcesz być uczciwym,to najbardziej po dostajesz,bo inni wolą cichaczem dorobić i przy okazji klienta nauczyć,że można "po taniości"
Sorry za OT,ale szlak mnie trafia jak takie coś czytam...
Pozdrawiam
ogólnie to odbiegacie od tematu to po pierwsze a jak juz to trzeba miec pretensje do kraju. Jak nie zarabiasz normalnie to szukasz czegos taniej i dobrze i ja bym równiez oddał mechanikowi ktory mnie skasuje mniej nie da mi faktury a bedzie wszystko ok. A nie pojade zapłace jak za zboże a kupa z tego bede mial bo 3 razy na poprawki bede jezdzil.
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Przecież otrzymałeś odpowiedźfasd pisze:odbiegacie od tematu
Od siebie mogę dorzucić,że gdyby był uszkodzony początek błotnika np. od strony lampy,to można było by zrobić metodą cieniowania,ale tutaj cały do polakierowania,ewentualnie prawie cały z cieniowaniem w stronę drzwi,żeby różnicy nie było widaćQto pisze:do lakierowania cały element (chyba że chcesz fuszerkę jakąś)...u mnie też biorą 300zł, czasami 250
Tak,to jest logiczne i całkowicie zrozumiałe,gdyby nie fakt,że jest w ch... zakładów,które działają na czarno i to za ich sprawką klient grymasi i szuka "taniości",a gdyby ich nie było,to ceny zakładów byłyby znormalizowane i nie wywoływały szoku u klienta.fasd pisze:Jak nie zarabiasz normalnie to szukasz czegos taniej i dobrze i ja bym równiez oddał mechanikowi ktory mnie skasuje mniej nie da mi faktury a bedzie wszystko ok.
Przykład-otwierasz działalność,płacisz ZUS,podatki itd, no i robisz taki element np. za 300zł,a dwie posesje od Ciebie sąsiad zaczyna kręcić taki sam interes,tylko na czarno i robi element za 150zł.Efekt jest taki,że do niego ustawiają się kolejki,a Ty masz 1 auto na tydzień.
Być może mod pogrozi mi palcem,bo faktycznie temat odjechał,ale jestem lakiernikiem z zarejestrowaną działalnością i takie teksty jak ten,który zacytowałem wcześniej,po prostu ruszają mną...Na szczęście bezrobocie mi nie grozi...prędzej garb
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Michał_1977, ale to moja wina,ze tak jest?mieszkasz w Polsce,a tu tak jest. szczerze to nie wiem czy oni sa zarejestrowani czy nie?mialem przygode z autem odwiedzilem 3 warsztaty i takie ceny mi mniej wiecej podawali.nie wierzysz,to zapraszam, przy okazji wpadnij na kawe:) wesolych swiat
z ciekawosci czy u mnie jest tylko tak "tanio" zadzwonilem do kolegi z innego miasta,ktory tez ma doczynienia z lakiernikami. wiec np w kaliszu,ktory nie jest taki juz maly,tez biora od 200 do 250 zł za element.
z ciekawosci czy u mnie jest tylko tak "tanio" zadzwonilem do kolegi z innego miasta,ktory tez ma doczynienia z lakiernikami. wiec np w kaliszu,ktory nie jest taki juz maly,tez biora od 200 do 250 zł za element.