Problem z hamowaniem...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z hamowaniem...
Witam wszystkich, to mój pierwszy post... Od niedawna stałem sie posiadaczem VW Golfa III 1.6 ABU z gazem Landi Renzo.
Mój problem jest związany z hamulcami a dokładnie to z przednim prawym kołem, szybciej się blokuje przez co łapie poślizg... wie może ktoś czym to jest spowodowane?? dodam że samochód jest z 1993 roku bez ABS ale ma wspomaganie.
Jeśli ktoś miał taką przyczynę u siebie to proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam -Amfiprion
Mój problem jest związany z hamulcami a dokładnie to z przednim prawym kołem, szybciej się blokuje przez co łapie poślizg... wie może ktoś czym to jest spowodowane?? dodam że samochód jest z 1993 roku bez ABS ale ma wspomaganie.
Jeśli ktoś miał taką przyczynę u siebie to proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Pozdrawiam -Amfiprion
Problem z hamowaniem...
zacisk koła lewego zapieczony lub zapowietrzony
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
Problem z hamowaniem...
norek111 dzięki za sugestie... objawy jeszcze są takie że wciskam pedał a samochód wyraźnie słabo hamuje... ale za każdym razem kiedy hamuje reakcja jest obecna tylko, że bardzo słaba...
Problem z hamowaniem...
odpowietrz sobie na pocztek uklad i powinno byc ok:)
Dej mu Sywek!! EE ni ma czym...
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
Tjunink musi byc!!!!
aaaale urwał!!!! musialo cos byc!!
Problem z hamowaniem...
aaaa... zapomniałem dodać... to koło blokuje się za szybko... praktycznie przy mocniejszym hamowaniu od razu staje dęba...
na wszelki wypadek odpowietrzę oraz może zregeneruje cylinderki.
na wszelki wypadek odpowietrzę oraz może zregeneruje cylinderki.
Problem z hamowaniem...
najprawdopodobniej tylko to koło hamuje,sprawdź układ jak najprędzejAmfiprion pisze:aaaa... zapomniałem dodać... to koło blokuje się za szybko... praktycznie przy mocniejszym hamowaniu od razu staje dęba..
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
- MajkelMKII
- Nowicjusz
- Kontakt:
Problem z hamowaniem...
Bo w golfie nie łapie najpierw przód tylko jest na skos prawe przednie i lewe tylne potem druga sekcja tak są podłączone przewody do pompy
Re: Problem z hamowaniem...
MajkelMKII pisze:Bo w golfie nie łapie najpierw przód tylko jest na skos prawe przednie i lewe tylne potem druga sekcja tak są podłączone przewody do pompy
O tego nie wiedziałem jestes pewien??
Problem z hamowaniem...
Ciekawe...
Wymienić przy okazji płyn hamulcowy?? za co się wziąć n a początek że by to naprawić... repertuarke zacisków wystarczy zrobić??
Wymienić przy okazji płyn hamulcowy?? za co się wziąć n a początek że by to naprawić... repertuarke zacisków wystarczy zrobić??
- proinstalnet
- Ma gadane
Problem z hamowaniem...
teraz to kolego głupoty gadasz ze sekcjami hamuje. Wymienic płyn nasmarowac prowadniczki zacisku i zobaczyc jak nie pomoze to reperaturki do zacisków i jazda. moze byc tłoczek zapieczony w tym kole co nie hamuje i cale cisnienie wali na koło drugie
Problem z hamowaniem...
no i dobra.... jutro robie... o wynikach poinformuje co było przyczyną czy w ogóle naprawiłem...