wczoraj wjechalem do garazu i dzisiaj przy probie zapalenie cisza
kreci, czasem tylko zalapie i nie odpala
po wykreceniu swiec sa mokre, gdy chcialem pokrecic zeby wydmuchac benzyne z cylindrow to tylko z pierwszego (od rozrzadu) wydostawala sie mgielka benzyny
16v kr nie zapala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
16v kr nie zapala
sprawdź iskrę i ustawienie zapłonu. Jakis czas temu pisalem na forum jak odpalać 16V po swapie i tam było wszystko opisane.
Re: 16v kr nie zapala
witamLipek81 pisze:sprawdź iskrę i ustawienie zapłonu. Jakis czas temu pisalem na forum jak odpalać 16V po swapie i tam było wszystko opisane.
mam podobny problem w 1.8 16v pl i teraz jak jest zimno ciezko pali, jak go pomecze to odpali wygląda na to ze ssanie sie niewłącza. ma ktos jakies doswiadczenie z tymi silnikami, od czego zacząć? czytalemgdzies wczesniej ze potrzebna jest regulacja. jestem z pomorskiego czy ktos jest w stanie to zrobic i za ile?
16v kr nie zapala
Od mechanicznych wtrysków wszyscy chyba już wymarli,gdzie nie pojedziesz i powiesz że wtrysk mechaniczny lepiej przerobić na DIGI,i tak z czasem koszta sie cofną,przerabiałem to u siebie i zrobiłem się samoukiem,ale wszystko ma swoje granice pozdro
Był MK2 GT RP swap 16V PL jest VA GT a w tyrce T5 AXB