Pływanie samochodu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Pływanie samochodu
WYmieniałem przegub wewnętrzny i łożysko w piaście z przodu prawa strona. Powymianie przy śliskiej nawierzchni samochód pływa że ciężko ujechać prosto dodam że odkręcałem całoś żeby wyciągnąć łożysko. Czy mogła się rozłegulować zbieżność? ado przegubu miałem dołączoną nakrętkę i podkładkę taką lekko wygiętą gdzie ona powinna być włożona ( pod nakrętkę czy jak przegub wchodzi w piastę). Dzięki za odpowiedzi!
karbid
Pływanie samochodu
oczywiście że rozregulowałeś i zbieżność i kąt koła , musisz ustawić na diagnostyce , co do podkładki i nakrętki , to przegub WEWNĘTRZNY nie ma nakrętki, Ty widocznie zmieniałeś przegub ZEWNĘTRZNY , podkładka ma być założona na półośkę zanim nabijesz przegub
Re: Pływanie samochodu
wymieniałem wewnętrzny i w komplecie miałem nakrętkę i podkładkę, a międzyczasie byłem na przeglądzie i mi powiedział gość że zbieżność ok. Także już sam nie wiem czemu pływa?
karbid
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
Pływanie samochodu
Wymieniałeś przegub bliżej skrzyni czy ten przy kole? Odkręcałeś amortyzator lub sworzeń od zwrotnicy?
- MajkelMKII
- Nowicjusz
- Kontakt:
Pływanie samochodu
Witam teraz do przegubu wewnetrznego dawają nakretke po to aby założyc nowa a podkladka spre powina by załozona wklesłą stronom do przegubu bo inaczej bedzie sie tłuc a co do pływania to podjedz do mechanika niech sprawdzi katy bo na stacji nie zawsze są fachowcy i przyrządy poz