Poduszki nie wystrzeliły
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Ivanow
- Mały gagatek
- Auto: VW GOLF 7,5
Poduszki nie wystrzeliły
Witam,
Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy są jakieś wersje Golfa IV które mają taką opcję, że nie wystrzelają poduszki jak nie są zapięte pasy??
W moim Golfie przy uderzeniu przodem nie wystrzeliła żadna poduszka.
Jest to wersja dosyć dobrze wyposażona, sprowadzony z Włoch
Modelowo rocznik 1999, GTI TURBO EXCLUSIV, silnik 1.8T AGU
Poduszki ma przednie i w fotelach Recaro
Kilka ważniejszych kodów z wyposażeniem które mogą coś podpowiedzieć w tym temacie:
B0J: grupa części, dostosowana dla aut z kraju Italy, różne cześci
MQ4: 4-cyl. silnik benzynowy 1.8 L/110 kW 20V turbo, EU 3D kod silnikowy T8C
Q2Q: RECARO sportowe fotele, front
T8C: wyposażenie dla silnika 06A.C
Kupiłem go jakieś pół roku temu i pewny byłem że poduszki działają, tym bardziej, że po przekręceniu kluczyka zapala się na chwilę kontrolka pasów i poduszki(taka pomarańczowa) ale już doczytałem gdzieś że można tą kontrolkę oszukać VAG'iem.
Czy ktoś wie czy to możliwe że nie wystrzeliły bo pasy nie były zapięte??
Czy ktoś potrafi mi powiedzieć czy są jakieś wersje Golfa IV które mają taką opcję, że nie wystrzelają poduszki jak nie są zapięte pasy??
W moim Golfie przy uderzeniu przodem nie wystrzeliła żadna poduszka.
Jest to wersja dosyć dobrze wyposażona, sprowadzony z Włoch
Modelowo rocznik 1999, GTI TURBO EXCLUSIV, silnik 1.8T AGU
Poduszki ma przednie i w fotelach Recaro
Kilka ważniejszych kodów z wyposażeniem które mogą coś podpowiedzieć w tym temacie:
B0J: grupa części, dostosowana dla aut z kraju Italy, różne cześci
MQ4: 4-cyl. silnik benzynowy 1.8 L/110 kW 20V turbo, EU 3D kod silnikowy T8C
Q2Q: RECARO sportowe fotele, front
T8C: wyposażenie dla silnika 06A.C
Kupiłem go jakieś pół roku temu i pewny byłem że poduszki działają, tym bardziej, że po przekręceniu kluczyka zapala się na chwilę kontrolka pasów i poduszki(taka pomarańczowa) ale już doczytałem gdzieś że można tą kontrolkę oszukać VAG'iem.
Czy ktoś wie czy to możliwe że nie wystrzeliły bo pasy nie były zapięte??
- Paweł Marek
- V.I.P.
Poduszki nie wystrzeliły
chyba to norma że bez pasów nie strzelą, przecież wiadomo że bez pasów strzał poduszek robi więcej szkody niż pożytku
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Ivanow
- Mały gagatek
Poduszki nie wystrzeliły
Pewny jesteś że GOLF IV tak ma??
W tym temacie gościu Pablo Corrado napisał że, cytuję:
"Poduszki obie przednie wywalaja synchronicznie , bez względu, czy pas zapięty czy nie"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=351861" onclick="window.open(this.href);return false;
Na innych forach czytałem, że nie wszystkie marki (BMW, Peugeot) miały takie zabezpieczenia we wszystkich samochodach, dopiero w którymś momencie zaczęto to stosować.
W tym temacie gościu Pablo Corrado napisał że, cytuję:
"Poduszki obie przednie wywalaja synchronicznie , bez względu, czy pas zapięty czy nie"
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=140&t=351861" onclick="window.open(this.href);return false;
Na innych forach czytałem, że nie wszystkie marki (BMW, Peugeot) miały takie zabezpieczenia we wszystkich samochodach, dopiero w którymś momencie zaczęto to stosować.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Poduszki nie wystrzeliły
nie jestem pewien, wiem tylko że ze schematu że czujnika zapięcia pasów jest podłączony do sterownika poduszek
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Poduszki nie wystrzeliły
pokaż mi ten schemat.Paweł Marek pisze:nie jestem pewien, wiem tylko że ze schematu że czujnika zapięcia pasów jest podłączony do sterownika poduszek
teraz tak - golf 4 bardzo rzadko miał czujnik zapięcia pasów (jaj jeszcze takiego nie spotkałem ale wiem że jest taka opcja).
Bez względu na to czy ktoś siedzi na fotelu czy nie, czy ma zapięte pasy czy nie - w razie wypadku strzelają (uderzenie przód - przednie + napinacze pasów)
Poduszki nie wystrzeliły
Wiem jedno w golfie swoim nie mam czujnika niezapietych pasow a poduszki sokojnie wypala obie nawet jak bede jechal sam i nie bedzie zadnego pasa zapietego w aucie. W oplu jakie robimy na serwisie to tez tak samo jest i nawet insignia nie ma czegos takiego. Wypala poduszki zaleznie od rodzaju uderzenia (kierunku).
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Poduszki nie wystrzeliły
zawsze możesz młotkiem trzepnąć w sterownik airbag lub walnąć autem w ścianę żeby sprawdzić czy sprawne ale jeśli nie strzeliły to za małe przeciążenie było
- Ivanow
- Mały gagatek
Poduszki nie wystrzeliły
Raczej nie było za małe, oto foto:greg pisze:za małe przeciążenie było
Przy takim dzwonie raczej powinny wystrzelić
Podpowiedzcie jak to sprawdzić najprościej bo zielony jestem w tym temacie.macv6 pisze:A sprawdzałeś czy poduszki masz podłaczone i czy w ogóle są?
Chyba zatłukę tego gościa co sprzedał mi golfa, twierdził przy zakupie że poduszki są sprawne...
- Ivanow
- Mały gagatek
Poduszki nie wystrzeliły
Naprawde przy takim dzwonie nie otwierają się poduchy??edzio pisze:Za małe,do wystrzału poduch
...hm, dobrze wiedzieć, ale tak czy inaczej sprawdziłbym czy poduchy są sprawne, podpowiedzcie jak to sprawdzić.