dzidas1987 pisze:ze jak wlacza sie wiatrak to woda opada na chwile czy to nie jest dziwne
normalny objaw
zazwyczaj sie tak odpowietrza,
jak spuszczales płyn, to zalewasz nowym do Max na zbiorniczku , odkrecasz korek , ogrzwanie na ciepłe dajesz ( nie wiem po co, bo nie ma zaworków zadnych na węzach..,ale ok

przynajmniej bedziesz mial ciepło w aucie

) czekasz az sie otworzy termostat , za chwile powinien sie właczyc wentylator, wtedy czy to na skutek schłodzenia płynu czy to na skutek chwile wczesniej otwarcia pełnego duzego obiegu płyn w zbiorniczku spada.. uzupelniasz płyn do maxa na gorącym silniku, zakrecasz korek i to wszystko
na zimnym masz miec MIN na gorącym MAX
ja kilka razy odpowietrzałem zanim sie nauczylem, poznie mialem MIN MAX i zadnych wahan minimalnych nawet poza normy
a teraz w volvo jak mi reduktor nawalił to potrafił tak napompowac układ, ze na odkreconym korku dosłownie po kilku sekundach płyn wywalało, a jak korek był zakręcony , po zgaszeniu auta odkreciłem to potrafiło 1,5 litra na raz wywalic.. syczało kilka minut.. zanim upusciłem cisnienie..
a teraz nawet na gorącym silniku odkrecenie korka ( oczywioscie wolne ) zazwyczaj brzmi jak otworzenie piwa.. pssst i po zabiegu