mk3 1.9 tdi 1z nierówna praca silnika po odpaleniu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Witam! mam problem z moim golfikiem jest to silnik 1.9 tdi 1z 90ps. Silnik jest bardzo żywotny jest tylko jeden problem po odpaleniu przez pare sekund silnik nierówno pracuje lecz po chwili jest już ok. Co to może być za przyczyna????? aha i jeszcze do tego mocno kopci na niebiesko ale już wiem co jest przyczyną dymienia w 100% sa to lejące wtryski ponieważ spalanie skoczyło z 5l/100km na 6l/100km
Czarny szatan
Przemas904 pisze:już wiem co jest przyczyną dymienia w 100% sa to lejące wtryski ponieważ spalanie skoczyło z 5l/100km na 6l/100km

nie wiem czy zauważyłeś, ale już lata nie ma , temp. jest dużo niższa, często rano już świece grzeją ... znasz ich stan ?
sprawdzałeś kąt wtrysku ? oleju Ci nie ubywa ?
Re: mk3 1.9 tdi 1z nierówna praca silnika po odpaleniu
jakby ci wtryskiwacze laly to by ci kopcil na czarno. a niebieski dym to spalanie raczej oleju.
a co do nie rownej pracy to sprawdz swiece zarowe. bo pewnie pracuje ci b ez jakiegos gara do momentu az sie zapala wszystkie.
a co do nie rownej pracy to sprawdz swiece zarowe. bo pewnie pracuje ci b ez jakiegos gara do momentu az sie zapala wszystkie.
- munior
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
To się zgadza ,ale tomono_ pisze:jakby ci wtryskiwacze laly to by ci kopcil na czarno. a niebieski dym to spalanie raczej oleju.
już nie ,to nie tdek z komorą wstępną gdzie bez grzania nie zapali nawet latem ,świece w tdi są w zasadzie nie potrzebne przy dodatnich temperaturach ,fabrycznie grzeją dopiero poniżej 5 stopni ,a jeżeli już przy obecnych temp.się właczą to na bardzo krótko (u mnie jak do tej pory ani razu i nic nie trzepiemono_ pisze:a co do nie rownej pracy to sprawdz swiece zarowe. bo pewnie pracuje ci b ez jakiegos gara do momentu az sie zapala wszystkie.

Sprzedam : Czysciutki ori nastawnik HDK z każdą wtyczką wystepujacą w tdi ,Tuningowy komputer 16 i 8 bit ,części do ecu 16 i 8 bit .Uszczelnioną pompę wtryskową do tdi ,wszystkie części do pomp vp37 ,dezaktywuję immo w sterownikach 1,9 tdi 028906021,038906018
witam u mnie jest tak samo z tym ze pstryka jeszcze te zabezpieczenie nad plynem chamulcowym
I niewiem odczego jaka to jest przyczyna i jak to wyeliminowac