Witam
Mam akumulator centra bezopsługowy 25 m-ce jakis czas lezał w garażu po rozbitym aucie do ktorego go zkupiłem. Był naładowany a na dzien dosiejszy stracił swoją moc tzn. mozna go naladować ale nie trzyma.Goscie od Centry powiedzieli ze nie ma na niego gwarancji bo zasiarczenie nie obejmuje tego typu napraw gwarancyjny. Co mam zrobic czy on sie już nadaje do kosza czy można coś z nim zrobić, jest możliwość otworzenia go i dolania wody ale nie wiem czy to pomaga bo sie na tym nie znammm prosze o rade...
problem z akumulaotrem centry !!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
jezeli ten akumulator długo leżał w garażu nieużywany to prawdopodobnie uległ zasiarczeniu i nic z nim już nie zrobisz , a Centra faktycznie nie uwzglednia reklamacji w tego rodzaju przypadkach, akumulator żeby długo i sprawnie funcjonował to musi byc ciagle rozładowywany i ładowany , tak jak podczas naturalnej eksploatacji w aucie. Obawiam sie że musisz jednak szukać drugi akumulator.arkop pisze:Mam akumulator centra bezopsługowy 25 m-ce jakis czas lezał w garażu po rozbitym aucie do ktorego go zkupiłem. Był naładowany a na dzien dosiejszy stracił swoją moc tzn. mozna go naladować ale nie trzyma.Goscie od Centry powiedzieli ze nie ma na niego gwarancji bo zasiarczenie nie obejmuje tego typu napraw gwarancyjny. Co mam zrobic czy on sie już nadaje do kosza czy można coś z nim zrobić, jest możliwość otworzenia go i dolania wody ale nie wiem czy to pomaga bo sie na tym nie znammm prosze o rade...
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale czy ten akumulator brał udział w wypadku???? Bo jeśli tak to mógł uledz mechanicznemu uszkodzeniu w środku - oberwanie płyt
tzn. bral udzial ale nic mu sie nie stalo !!! bo potem nawet dzialal tylko tak sie zdarzylo ze lezal jakis czas znalalzem na necie jakis sposob odsiarczania i zobacze czy to cos pomoze
link :
http://www.radioam.net/old/technika/aku ... atunek.htm
link :
http://www.radioam.net/old/technika/aku ... atunek.htm