Tak jak w temacie.Zabierałem się parę razy do znanego już tematu z brakiem oświetlenia u drzwi kierowcy.Z początku myślałem że to dioda lub mikrostycznik. Próbowałem taki i innymi sposobami dojść czemu się ta żaróweczka nie świeci ale bez skutecznie.Dioda i mikrostycznik są ok. Dziś natomiast przytrafiło mi się coś takiego : kupiłem sobie kasetę-adapter na mp3 bo stwierdziłem że odtwarzacza CD narazie kupował nie będę . Wkładam kasetę , odpalam i jadę. Dojechałem na miejsce , otwieram drzwi i ku mojemu zdziwieniu oświetlenie w drzwiach kierowcy działa. Wyjmuje kasetę , nadal działa. Wracam z powrotem , otwieram drzwi i już nie działa. Moje pytanie : czy radio , kaseta i to nieszczęsne oświetlenie mają coś wspólnego ? Nie wiem , jest jakaś kostka czy coś co łączy te rzeczy żebym mógł sprawdzić czy ta żarówka w drzwiach się pali tak od czy coś gdzieś nie gra. I jeszcze jedno : podczas jazdy jak gwałtownie przyhamuje to radio samo z siebie się przycisza tak jakby. Czekam na jakieś propozycje rozwiązania problemu. Tak jak pisałem dioda i mikrowłączynik/stycznik są ok więc wydaje mi się że przyczyna leży gdzie indziej lecz niestety nie wiem gdzie . Co mogę ewentualnie jeszcze sprawdzić , poprawić żeby dojść gdzie jest problem ? Chyba że elektryka już może zaczyna padać , nie wiem

, Model golfa jaki posiadam to Golf IV 1.4 16V.
Dziękuje uprzejmie za pomocne rady i wypowiedzi. Pozdrawiam
P.S.
Jeszcze dodam iż na kasecie w ogóle nie gra lewa strona samochodu tylko prawa. Na radiu natomiast wszystko jest ok. Jakieś porady ?