Odpalanie na krótko

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Dawid27
Nowicjusz
Nowicjusz

Odpalanie na krótko

Post autor: Dawid27 » czw sty 26, 2006 00:38

Witam
problem dotyczy Golf'a III wiec sprawa jest taka popsula mi sie stacyjka jest w pozycji zgaszonej ale mimo to pala sie kontrolki jak w stanie zaplonu (cos w srodku sie zblokowalo) po wlozeniu kluczyka nie idzie za nic w swiecie przekreci :( ... najpierw myslalem ze moze cos przymarzlo wiec rozgrzewalem jakis czas suszarka co oczywiscie nie pomoglo bo przeciez jak by moglo zamarznac z wyjetym kluczykiem w pozycji zgaszonej ale nadal z zasilaniem czyli tak jak by byl wlozony.
Wymyslilem ze zmienie sam stacyjke ale nie jest to wykonalne technicznie i sam sobie nie poradze ze zdjeciem blokady bez rozwiercania nitów (czy jak sie to zwie w czym jest stacyjka)
wiec ostatnia rzecza jak mi przyszla do glowy jest wypiecie kostki z tylu stacyjki i wlasnie odpalic na krótko, zeby pojechac do jakiegos mechanika bo auto stoi pod domem (dodam jeszcze ze kierwonica nie zablokowala sie daje sie krecic w obie strony)
...no wiec moje pytanie:

czy jest mozliwosc jakos poprzez ta kostke odpalic auto, i ktos mogl by mi opisac ktore kabelek z ktorej dziurki zewrzec

Za wszelka pomoc z góry Wielkie Dzieki

pduren
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: pduren » czw sty 26, 2006 00:50

wyjmij wtyczke z kostki stacyjki i odkrec krzyzakowym srubokretem kostke stacyjki nastepnie wepnij kostke we wtyczke, wloz srubokret plaski i pozniej juz krecisz jak kluczukiem....

Kosior
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Kosior » czw sty 26, 2006 18:41

W MK3 nie da się wyjąć kostki stacyjki bez zdejmowania kierownicy(pduren). Musisz dorobiść spbie przewody i wpiąć je we wtyczke pomiń szary cienki przewód, reszte zewrzyj kolejno będziesz widział jak zapalą ci się kontrolki pozostanie ci przytknąć jeszcze na momęt ostatni kabel z zapłonem. Niestety nie pamiętam kolorów bo kable mam w aucie a auto u mechanika. Zrobiłem sobie awaryjne kable rozruchowe po włamaniu.Jak będe miał autko to odpisze.

[ Dodano: Czw Sty 26, 2006 20:52 ]
Mam te kolory:Czerwony(grubszy) mostkujesz z cienkim czarnym i żółto czarnym. do tych połączonych dotykasz zapłon czyli grubszy czerwono czarny ipowinno zapalić.Pozostałe pomijasz. Pozdrawiam.

Dawid27
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dawid27 » czw sty 26, 2006 22:24

ok Kosior i dzieki
wlasnie dzis probowalem wyciagnac ta kosteke i nic z tego nie wyszlo
czekam na dalsze info bo nie wiem czy experymentowac zeby czegos nie spalic ;D

pozdro ;)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”