zamarzniety ciag dalszy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
zamarzniety ciag dalszy
Witam ponownie
Dwa dni temu pisalem ze nie chcial mi odpalic golfik diesel, no i niestety dalej niechce odpalic stoji juz tak drugi dzien. dzisiaj podgrzewalem mu rozrudznik przez godzine i nic dalej niechce nawet obrucic rozrusznikiem, mial juz ktos taki problem z dieslem??
Dwa dni temu pisalem ze nie chcial mi odpalic golfik diesel, no i niestety dalej niechce odpalic stoji juz tak drugi dzien. dzisiaj podgrzewalem mu rozrudznik przez godzine i nic dalej niechce nawet obrucic rozrusznikiem, mial juz ktos taki problem z dieslem??
Moj kumpel ma Kadeta diesla. Postawil butle ze sloneczkiem pod miske olejowa i zaslonil te strony auta z ktorych wialo.Zostawil go tak na 20 minut i autko odpalilo jaby jesien byla.Maske mial zamknieta i delikatny ogien, temperatura rozeszla sie po calej komorze silnika. Sam tego nie probowalem.
Byl Golf MK1 1.6 B+G pozniej Golf MK1 1.6 diesel
teraz jest Vectra 1.8 B+G
teraz jest Vectra 1.8 B+G
To, że rozrusznik nie zakręcił może być spowodowane kilkoma przyczynami. Raz to wsuwka od elektromagnesu i on nie działa.Swa to tulejki są już tak wyrobione, że wirnik blokuje. Trzy to szczotki -zużyte lub może któraś się zawiesiła. No i najgorsze to spalony rozruch. Jeśli podgrzewałeś delikatnie i tylkociepłym powietrzem to ok. Jeśli bardziej drastycznie, jakimś ogniem albo czymś w tym rodzaju mogłeś uszkodzić izolację uzwojeń, a wtedy faktycznie kaplica. Nie wiem co za magik poradził Ci grzanie rozrusznika. Rozrusznik jeśli aku jest dobre i włączysz go na chwilę robi się ciepły i nie trzeba go ogrzewać, a już na pewno nie godzine.Daj znać co było przyczyną kłopotów
-
- Forum Master