Witam.
Mam bardzo duży problem z układem kierowniczym(golf II). Skręt w lewo jest w porządku lecz gdy chce skrecić w prawo jest juz on strasznie mały(mam problem zaparkować) Nie wiem czym to może być spowodowane. Podobno można ustawiać skręt ale nie mam pojęcia jak . Proszę o pomoc
Pozdrawiam
Układ kierowniczy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Układ kierowniczy
Ostatnio zmieniony czw lip 22, 2010 21:10 przez revoltaczeq, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
revoltaczeq, mozesz miec zle wyosiowaną maglownice.. to znaczy , ktos zakładał np nowe koncówki drązków.. na skreconej maglownicy , z jednej strony koncówka jest więcej wykręcona jak z drugiej i stąd masz rozne srednice zawracania
przejedz sie do diagnostyka, niech sprawdziu czy masz wszywtko symetrycznie ustawione... a zeby to zrobic , to zdejmujesz koncówki drązków kieroniwczych , kręcisz na maxa w prawo licząc obroty , na maxa w lewo liczysz obroty i znajdujesz srodek czyli powiedzmy 4 w prawo i 4 w lewo
wtedy zakładasz koncówki na drązki i regulujesz zbieznosc na diagnostyce
przejedz sie do diagnostyka, niech sprawdziu czy masz wszywtko symetrycznie ustawione... a zeby to zrobic , to zdejmujesz koncówki drązków kieroniwczych , kręcisz na maxa w prawo licząc obroty , na maxa w lewo liczysz obroty i znajdujesz srodek czyli powiedzmy 4 w prawo i 4 w lewo
wtedy zakładasz koncówki na drązki i regulujesz zbieznosc na diagnostyce
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Nowicjusz
- marcinek84
- Forum Master
- Kontakt:
Tylko uwazac bo wkrecenie drazkow do konca powoduje maly skręt. Nie wkreca sie ich do konca.
Pierwsza PNka na BLOSie?
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;
mój golfik viewtopic.php?f=87&t=278186" onclick="window.open(this.href);return false;
galeria fotosika http://marcinek0584.fotosik.pl/albumy/559660.html" onclick="window.open(this.href);return false;