Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
http://vwforum.pl/porady/akumulatory/akumulatory.htmlguti pisze:tak jak w temacie,chodzi mi o dane techniczne typu Ah itd , ja mam 50Ah nowy kupiony moze ze dwa miesiace temu ale rano przy mrozie ok 30 stopni nie ma nawet sily raz przekrecica inne autka odpalaja, koles w sklepie wyciagnal ksiazke i mowil ze taki wlasnie ma byc :> wczesniej mialem 65 Ah
ale to po przednim wlascicielu i juz sie zuzyl .Dzieki za pomoc .
Nie wiem co to jest "510A". Jeśli kupiłeś aku to powinien być ok.i doładowany-50km to wystarczy.Możliwości są dwie : Aku jest nie wiadomo jakiej firmy, albo jest wadliwy -reklamować. Możliwość druga - rozrusznik. Wytarte tulejki i nie ma siły obrócić silnikiem. Jeśli masz możliwość zmierzenia gęstości elektolitu to zmierz. AAAi jescze jedna sprawa - czy masz sprawne ładowanie?Zmierz napięcie, powinno być od 13,8 do 14.4Vguti pisze:510 A ,a na malych odcinkach raczej nie jezdze, minimum 50 km n raz , wracam ze skoly powiedzmy o 15-ej oddalonej 50 km , auto pozniej juz nie jezdzi rano proba odpalenia i pupa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 96 gości