Elektryczne szyby GOLF IV

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

aerox6
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Elektryczne szyby GOLF IV

Post autor: aerox6 » wt lip 13, 2010 22:27

Witam otóż w swoim golfie mam brak elektrycznych szyb a chciałbym mieć chociaż z przodu może ktoś poleci mi jak założyć elektrykę jakiś zestaw czy ori co da rade i ceny , < Może ktoś zna zakład w woj.lubelskim lub mazowieckim co zajmuje się elektycznymi szybami ich założeniem i wogóle piszcie co wiecie potrzebuje jak najwięcej informacji < pzdro

Awatar użytkownika
dominiks1980
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: dominiks1980 » wt lip 13, 2010 22:54

Ja zrobiłem to tak.
Orginalne silniki, tapicerka drzwi kierowcy, przełączniki otwierania szyb od strony kierowcy z uchwytem, prawa klamka z przełącznikiem do otwierania szyb.
Wykręcasz gałki do otwierania szyb, w ich miejsce wstawisz silniki. Wcześniej trzeba przygotować silniki, wyciągamy elektronikę i wylutowywujemy przekaźnik, za jego pomocą robimy zmianę polaryzacji zasilania silnika tak aby otwierał i zamykał okna. Na necie znajdziesz opis tego przekaźnika, do tego przerabiamy przełączniki w drzwiach kierowcy tak żeby były tylko na jednej gumce i wszystko było sterowane masą. Ja wywaliłem blokadę drzwi , i wszystko zaszpachlowałem w uchwycie i zamalowałem tak że została mi obsługa tylko przednich okien. Przy modyfikacji drzwi pasażera usuwamy gałkę ustawania lusterka, chowiesz ją pod tapicerkę i od tego momentu masz regulacje lusterka palcem bezpośrednio za lusterko. Potem tylko podświetlenie na diodach sterowane masą i gotowe :)

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » wt lip 13, 2010 22:55

ex: MK4 245 km/460nm

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”