co mogę zrobić z mk2 1.6
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
co mogę zrobić z mk2 1.6
witam mam mk2 1.6 gażnik z 89r nie znam oznaczenia silnika. co moge zrobić z poprawą osiągów w tym silniku bez przekładki na 16v
wymiana gaźnika na gaźnik z dużego fiata jak dobrze wykombinujesz i poczytasz to do 100km wyciagniesz z niego ewentualnie double weber pionowy bo poziomy ciezko wsadzic idf 40 ci styknie tylko szykuj sie na OOOOGROMNE SPALANIE przy zle wystrojonym gazniku z Dużego fiata to i nawet 20l na 100km łyknie
JADĄC Z PRĘDKOŚCIĄ 280KM/H...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
TO CO JEST PRZED TOBĄ...
JEST JUŻ PRZESZŁOŚCIĄ...
Zrobic mozna duzo ale naklady finansowe chyba nie proporcjonalne do efektow, podwojny WEBER DCOE 40 jest dobrym rozwiazaniem, sam mialem takie w e30 wczesniej, do tego walek najlepiej baaardzo ostry , wydech na przelocie z dobrze dobranym kolektorem i oczywiscie obrobka glowicy. Mysle ze osiagi na poziomie 1.8 8v sa w zasiegu na bank a przy dobrym ustawieniu gaznikow mysle ze nawet i lepsze beda jednak jak mowia przedmowcy spalanie wzrosnie- u mnie na idealnie ustawionych weberach i silniku 1,8l wynosilo 12l jadac w trasie 80-100kmh i nie dotykajac pedalu gazu ale podczas ostrej zaawy w miescie i upalania ponad 30 litrow bylo osiagalne
Focus RS mk3 Nitrous Blue
-
- Użytkownik