zgubiony kluczyk

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

pawka30
Nowicjusz
Nowicjusz

zgubiony kluczyk

Post autor: pawka30 » pn cze 28, 2010 10:58

witam.
panowie sprawa jest taka zgubiłem wczoraj kluczyki od auta. to byłe jedyne jakie miałem.o dziwo pasuje kluczyk od mercedesa.mam vagcoma. czy jest szansa abym po dorobieniu tego kluczyka zaprogramował go do siebie?sprawa pilna.

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pn cze 28, 2010 11:45

pawka30, co znaczy że pasuje kluczyk od mercedesa?? Masz w domu mercedesa i od niego pasują kluczyki do twojego golfa?? Jeśli tak to ja bym radził wymienić wszystkie wkładki i będziesz miał nowe komplety kluczy. Wkładki mają to do siebie że się ścierają i po pewnym czasie auto można otworzyć dosłownie śrubokrętem. Kiedyś znajomy miał mk1 i tak właśnie było.

Obrazek

pawka30
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pawka30 » pn cze 28, 2010 11:55

tak. pasują od merca. tylko immo blokuje. autko odpala i zaraz gaśnie. chodzi mi teraz o dopasowanie tegp kluczyka. mam vag coma i teraz nie wiem czy procedura dodawania nowego kluczyka wystarczy czy on się zakoduje.

Awatar użytkownika
Lukasz_mk2
Forum Master
Forum Master

Post autor: Lukasz_mk2 » pn cze 28, 2010 13:09

pawka30, radził bym jednak wymienić wszystkie wkładki na nowe, tyle że jest to dość kosztowne + do tego kodowanie kluczyka pod imo - vagiem chyba tego nie zrobisz, ale niech się jeszcze ktoś w tej kwestii wypowie

Obrazek

Borec
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Borec » czw lip 01, 2010 09:19

zrobisz to zwyklym k-line interfejsem, czyli pewnie takiego masz
nie wiem jaki tam siedzi transponder w tych kluczach mercedesa , ale lepiej kup na aledrogo taki jaki powinien byc i ponownie zaprogramój
program to vagcom
musisz znac 4cyfrowy kod jesli znasz to napisz jesli nie znasz to sprawa jest bardziej skomplikowana , radze podjechac do kogos kto sie tym zajmuje w okolicy
Generalnie trzeba odczytac ten kod 4cyfrowy z puszki immo

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”