nie chce mi odpalić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie chce mi odpalić
Ludzie POMOCY!!!Przywaliło dziś 21 poniżej zera i temp. jeszcze spada. I w dzien zapalił mi bez problemu. teraz próbowałem go zapalić i nie chce. Myślałem że to akumulator i ściągnąłem kumpla z kablami. rozrusznik kręci. wymieniłem kopułke i palec rozdzielacz i nic. czy istnieje taka możliwość że zamarzło coś w gażniku. próbowałem także samostartem takim płynem i też nic. Silnik 1,6 na gaźniku pietburg 2e2. wcześniej nie miałem problemów przy zapalaniu. co to może być????????????????POMOCY
Znajomy mi podpowiedział aby dolać denaturatu do paliwa, jak myślicie pomoże to coś??????????
Znajomy mi podpowiedział aby dolać denaturatu do paliwa, jak myślicie pomoże to coś??????????
Ostatnio zmieniony czw sty 19, 2006 18:52 przez gor7, łącznie zmieniany 1 raz.
vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw
napewno nie zaszkodzi a i pomoże, polej silnik gorącą wodą tylko ta żebyś nie pozalewał alternatora i rozrusznika a jak juz odpalisz to go tak długo grzej aż cały wyschnie, jest jeszcze jedna matoda jak masz dostęp do farelki to włącz ją i grzej gaznik i prubuj go odpalić(mam nadzieję że niezamarzły ci przewody paliwowe)Znajomy mi podpowiedział aby dolać denaturatu do paliwa, jak myślicie pomoże to coś??????????

Rozmawiałem z taksówkarzem i powiedzial mi że dziś szczególnie duzo osób woził które maja samochody na gaz , że w gaźniku powstają skropliny i one zamarzają. Coś w tym chyba jest bo pamiętam jak w audi miałem podobnie, tz. nie zamarzało tylko zbierala sie woda w gazniku i w filtrze powietrza. To pewnie to.
vwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvwvw
i wszystko jasne, do dziełagor7 pisze:Rozmawiałem z taksówkarzem i powiedzial mi że dziś szczególnie duzo osób woził które maja samochody na gaz , że w gaźniku powstają skropliny i one zamarzają. Coś w tym chyba jest bo pamiętam jak w audi miałem podobnie, tz. nie zamarzało tylko zbierala sie woda w gazniku i w filtrze powietrza. To pewnie to.

- Prince2005
- Ma gadane
- Kontakt: