Golf II GTI PF

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wicherek93
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf II GTI PF

Post autor: wicherek93 » wt cze 15, 2010 21:21

Witam :)
Od kilku dni moj golfik nie chce jechać:( tzn jedzie ale nawet przy redukcji na dwójkę nie czuć prawie wgl przyśpieszenia... Wcześniej miałem tak kilka razy ale jakoś to samo ustępowało... Dodam że jeśli jest zimny i trochu ostygnie idzie nawet dobrze ale po chwili nawet gdy przyśpieszam jest jak gdyby odcinka i już muł... W maju wymieniałem sondę lambde, kable WN i świece, czyszczona była przepustnica... I od tego czasu jak by zaczął więcej palić... Kontrolka na liczniku od temp, cały czas mryga, czy ciepły czy zimny... Układ chłodniczy jest na pewno ok. Więc gdzie tkwi przyczyna, oto moje propozycje i proszę o rady.. :)
- czujnik temp (niebieski)
- pompa paliwa
- źle usatwiony zapłon
- któryś wtrysk umarł/ umiera

Ps filtr paliwa i powietrza nowy :) Czasami gdy odpalę na ciepłym silniku to obroty wskakują na ok 3tys, i zbić je można po przez jazde, kawałek się przejade i już są normalne obroty, aku odłączałem i resetowałem kompa..
Ostatnio zmieniony wt cze 15, 2010 21:23 przez wicherek93, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » wt cze 15, 2010 22:35

resetu niema w tym wtrysku, na poczatek sprawdź przepływomierz i szczelnośc dolotu. Opisy sprawdzania przepływomierza sa na forum (tak samno jak do 2E z mk3 tylko że w Twoim jest jeszcze śruba do regulacji składu mieszanki. Sa jeszcze styki przy przepustnicy informujące sterownik silnika o zamknięciu lub otwarciu przepustnicy (zwykłe włączniki też do sprawdzenia)

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Afgan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Afgan » śr cze 16, 2010 11:51

Niemasz może problemu ze sprzęgłem ?? Też tak miałem że jak jechałem i próbowałem przyspeszać to nieszło aż wkońcu padło sprzęgło i niechciał jechac wcale !! Biegi wchodziły normalnie ale auto niejechało.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”