witam,ostatnio zaobserwowałem w moim golfiaczu ze jedynka i trojka dosc ciezko czasem wchodzi,z tym ze 3 bieg jak wrzucam to tak zgrzytnie jakby nie wszedł ale nie zawsze,czasem moge jechac i nic,trójeczka nie zgrzytnie,inna sprawa ze na zimnym silniku to nie ma miejsca,obstawiam ze to sprzegło tym bardziej ze zdarza mu sie równiez tak dziwnie zgrzytnac przy redukcji z 3 na 2 na zakrecie kiedy puszcze sprzegłoale to inny dzwiek,chciałbym zeby ta wymiana jak najmniej kasy ze mnie zdoiła a wiadomo ze sprzegło za tanie nie jest:/Stad moje pytanie,czy wystarczy wymienic samo sprzegło czy kolo dwumasowe tez musze wymieniac?
drugi problem to nie równa praca silnika na jałowym,jakby sie przyduszał i słabo sie zbiera od dołu a dolot czysciłem,wiem ze silniki AHF maja takie przypadłosci ale wydaje mi sie ze cos jest nie tak z dawka paliwa bo jak włacze klime to silniczek zawsze równo pracuje prosze o jakies sugestie
koniec sprzegła?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- ...Mati...
- Ma gadane
- italiano_83
- V.I.P.
- Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
- Silnik: 1.4T
Jak dwumas jest zdrowy to się go nie wymienia, bo i po grzyba, chyba że komuś kasy zbywa to proszę bardzo. Czy podczas dynamicznej jazdy sprzęgło przepuszcza? Sprawdziłeś szczelność wysprzęglika?? "Konik" na skrzyni biegow też sprawdzony - mechanizm wybieraka.
Odnośnie nierownej pracy silnika to przydało by się, żebyś wstawił log statyczny000 i 001 to można zobaczyć jaka jest dawka paliwa i kąt wtrysku.
Odnośnie nierownej pracy silnika to przydało by się, żebyś wstawił log statyczny000 i 001 to można zobaczyć jaka jest dawka paliwa i kąt wtrysku.
- ...Mati...
- Ma gadane
co do sprzegła to nic nie przepuszcza,jedyne obiawy to te o których napisałem,a o tym wysprzegliku albo "koniku"to nic nie wiem bo nie jestem niestety zbyt uzdolniony mechanicznie i nie wiem nawet gdzie tego szukac? 

" DRIVE SLOW BUT LOW "
moja gOlFiNa :
viewtopic.php?f=89&t=346670" onclick="window.open(this.href);return false;
moja gOlFiNa :
viewtopic.php?f=89&t=346670" onclick="window.open(this.href);return false;