benzyna w oleju w Mk 2

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Arek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

benzyna w oleju w Mk 2

Post autor: Arek85 » pn sty 16, 2006 21:29

Witam! mam wielki problem z moim golfikeim 1.6 na gazniku:/ Do oleju dostaje mi sie benzyna... niewiem co moze byc tego przyczyna? Dodam ze auto bardzo nierowno pracuje (podejrzewam ze powodem tego jest to ze zalewa mi swiece bo jak je odkrecam to zawsze sa mokre). Gdyby tego było mało auto pali mi bagatela 20 l benz na 100km!!! Niestety to nie wszystko bo ostatnio wogole stracił kopa, zrobił sie bardzo mołowaty i nieche sie wkrecac na obroty

Czekam na wasza opinie...

Awatar użytkownika
Łyskacz
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Łyskacz » pn sty 16, 2006 21:42

Witam!
A kopci na biało z rury???Jaki gaznik 2e2 czy 2ee???

Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn sty 16, 2006 21:43

Paliw w oleju masz dlatego że Ci niespala a jak niespala dużo to poprzez pierścienie cylindrami wlatuje Ci do oleju.Proponuję wymienić świece na ngk potem sprawdzić mechaniczną pompę paliwa bo nią też może leciec paliwo do silnika.potem sprawdzić zapłon i regulacja a kiedy rozrząd byl wymieniany??? Bo może pasek Ci tnie rozrządu i zapł;on pada? No i na końcu sprawdzić kable ,kopółkę i palec.Gażnik też do regulacji czyli wszystko i masz co robić.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Arek85
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Arek85 » pn sty 16, 2006 21:58

Gaznik ma sybmbol Pierburg 2E (tak poza tematem to z chcecia bym takiego kupil oczywiscie w rozsadnej cenie bo od poczatku niebyłem zadowolony z pracy mojego). A z rory kopci mi na biało.

[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 21:16 ]
Przewody mam wymienione swiece tez. Pasek rozrzdu i napinacz juz kupiłem (bo niewiem kiedy byl wymieniany ostatnio) ale czekam na mechanika zeby mi to wymienił bo sam sie za to zabierac niezamierzam:/ Pompka tez jest ok bo ja odkrecalem i niejest wyplukana z oleju.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”