Witam
Mam problem z elektryczną szybą pasażera z przodu. Problem polega na tym że czasami nie można jej otworzyć nie chce się ruszyć z żadnego guzika tylko słychać takie jakby cykanie ale szyba stoi w miejscu. Dziwne jak dal mnie jest to że po jakimś czasie jazdy czy postoju szyba znowu zaczyna działać ale niestety jej działanie nie jest wieczne. Wiedz efekt taki że raz działa raz nie działa i tak w kółko chciałem rozebrać boczki żeby zobaczyć co tam jest i co może być przyczyną ale nie wiem czy ma to jakiś sens. Poza tym jeśli trzeba to rozebrać to bardzo proszę o instrukcję jak to należy zrobić. I czy macie jakieś pomysły co to może być
Problem z szybą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Mavrick
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jezeli chodzi o to jak zdjac boczek drzwi to juz na forum bylo...pod oslona raczki masz dwie sruby, wykrecasz koleczek i szarpiesz za boczek (z umiarem). Jezeli przy nacisnieciu guzika slychac pstyk tzn ze przekaznik dziala. Najprawdopodobniej jest albo zimny lut miedzy przekaznikiem a silniczkiem albo uszkodzeniu ulegl ktorys z przewodow doprowadzajacy powera do silniczka.
-
- Nowicjusz
Nie mam raczki tylko guziki wiedz nie wiem gdzie są te śruby i jak mam przejść przez ten cypelek od zamka najpierw zdjąć zaczepy z boków i góra przełożyć przez cypelek czy da się go jakoś wykręcić
Może być i jakiś kabelek bo wcześniej wszystko działało bez zarzutów jeszcze jakieś propozycje i może ktoś ma w ulubionych jak zdejmuje się to boki bo szukam na forum ale wyświetla się masę tematów i trzeba przebrnąć przez to wszystko może ktoś ma i będzie łatwiej
Może być i jakiś kabelek bo wcześniej wszystko działało bez zarzutów jeszcze jakieś propozycje i może ktoś ma w ulubionych jak zdejmuje się to boki bo szukam na forum ale wyświetla się masę tematów i trzeba przebrnąć przez to wszystko może ktoś ma i będzie łatwiej