alternator /rozrząd

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Shadows777
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

alternator /rozrząd

Post autor: Shadows777 » pn maja 31, 2010 12:13

Witam , mam mk2 o oznaczeniu silnika GX ostatnio chalasuje mi alternator pewnie lozyska sa do wymiany , i tu pytanie jak wycignac alternator ,znajomy mi powiedzial ze trzeba bedzie zdejmowac pasek rozrzadu zeby wyjac alternator ? Chce sie spytac czy trzeba bedzie naruszac pasek rozrzadu zeby faktycznie wyjac ten alternator??
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

moja BYŁA zabawka...
viewtopic.php?t=236526" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
artur1902
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: artur1902 » pn maja 31, 2010 12:29

Nie. Wystarczy tylko jak popuscisz alternator, zrzucisz pasek odepniesz przewody od alternatora i wykręcisz go z mocowania. I alternator na wierzchu :bigok:
A twój kolega pewnie pomylił pasek rozrządu z paskiem napędzającym pompę wody ale jeśli dobry jest ten przy alternatorze to nie ma konieczości ściągania tego od pompy wody
Ostatnio zmieniony pn maja 31, 2010 12:31 przez artur1902, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Shadows777
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: Shadows777 » pn maja 31, 2010 12:42

Ahaa :bigok: dzieki za pomoc :D pzdr

[ Dodano: 03 Cze 2010 11:50 ]
Witam stary problem nadal nierozwiazany otoz: po zagrzaniu silnika zaczyna piszczec alternator (na zimnym silniku jest ok dopiero po przejechaniu paru kilometrow jak silnik sie zagrzeje to zaczyna piszeczec) wyjmowalem alternator wymienilem szczotki byly zurzyte wiec kupilem caly regulator napiecia ale to niepomoglo dalej piszczy ,łozyska sa ok, pasek tez , niewiem co to moze byc ,mozliwe jest ze lozyska maja malo smaru i pozagrzaniu sie zaczynaja piszczec? innych teori niemam ,czytalem podobne posty ale tam piszczenie bylo na zimnym silniku a na cieplym nie a u mnie jest odwrotnie . Pzdr

moja BYŁA zabawka...
viewtopic.php?t=236526" onclick="window.open(this.href);return false;

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”