Problem z centralnym zamkiem i el. szybami.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
gregzorba
Mały gagatek
Mały gagatek

Problem z centralnym zamkiem i el. szybami.

Post autor: gregzorba » pn maja 24, 2010 14:34

Witam, od jakiegos czasu mam dziwne problemy z elektryką w samochodzie. Gdy zamykam drzwi pilotem, to wszystko jest ok i drzwi sie zamykają, ale gdy je otwieram, to zaczynaja sie problemy....
bardzo często drzwi prawy tył sie poprostu nie otwierają i czasami klapa tylna. Poprostu gdy otworze drzwi pilotem, to wszystkie sie otwierają oprócz w/w drzwi.
Na w/w drzwiach podczas otwarcia drzwi z pilota rygial sie podnosi i słychać jak by sie odbezpieczały, no ale niestety nie da sie otworzyć ani z zewnątrz ani z wewnątrz. (to samo się tyczy tylnej klapy, ale rzadziej) Np. w czwartek jeszcze te drzwi sie otworzyły, i amen, aż do Niedzieli wieczora, wtedy to popsikałem wszystkie zamki WD40, i fakt dzisiaj rano otwarłem drzwi wszystklie, ale klapa sie nie otwarła. Dopiero musiałem ponownie zamknąć 2 razy i otworzyć z pilota żeby to sie dostać do bagażnika.

Nie wiem czy dobrze robie wiążąc ten problem z el. szybami, no ale sam juz nie wiem co może być przyczyną.

bo właśnie z szybą to jest tak, że jakieś 3 tyg. temu skapłem sie że prawy tył, nie działają szyby, ale słychać taki dziwny dzwięk dochodzący jakby z pod przełacznika( cos w rodzaju mikrostyku) i szyby się nie otwierają. Dzisiaj właśnie zabrałem się za sprzątanie samochodu i sprawdziłem wszystko i okazało sie że to samo się tyczy lewego tyłu. Tam też jest identyczna sytuacja z szybami.

Nie wiem juz czy mam wzywac elektryka czy wy mi pomożecie.

Może nasuwa wam sie coś na myśl w tej sprawie???

oto filmik z telefonu na którym słychać ten dzwięk przy próbie otwierania szyb.
http://www.youtube.com/watch?v=hY-5G7UaKU0

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pn maja 24, 2010 22:06

Przydało by się zrobić diagnostykę modułowi komfortu.

greg

Post autor: greg » pn maja 24, 2010 23:07

tylna klapa podejrzewam że zaśniedziało w mechanizmie odbezpieczającym (spryskiwacz czasem nie kręci się razem z wycieraczką)
Co do drzwi - dziwnie słychac jakby coś blokowało - stonefree, ma rację - najpierw analiza VAG

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”